TIME WELL SPENT
A Greenwood Lad / Sir Henry Is Dead / Secret Hairs
Studio-outtakes

Time Well Spent är en mycket produktiv grupp. Det fick vi höra i somras, när vi besökte deras studio i lilla Ockelbo i Gästrikland. Men Sten, Lars och Micke är också perfektionister och tycker bäst om att jobba i det tysta, långt från rampljuset.
Det är synd. För med tanke på “Last Sessions” (recenserad i SA #2), som gavs ut under det gamla namnet The Vertex, och de tre låtarna på den här tejpen, så skulle de onekligen kunna befinna sig i en mycket mer framskriden position.
Den här kassetten består av inspelningar som ratats med tanke på en framtida singel. Är de något att gå efter så kommer singeln att bli en given hit.
“A Greenwood Lad” med sin naturlyriska text inleds med fågelkvitter och byggs upp under sångens gång för att avslutas med något så ovanligt som mungiga. Med ett leende kan jag konstatera att det, trots namnbytet, fortfarande är mycket kvar av The Vertex och deras känsla för annorlunda låtar.
“Sir Henry Is Dead” är den låt som påminner mest om den gamla tiden. Den har en sagobetonad, berättande text om tyrannen Sir Henry som till folkets stora glädje har hittats död i sin säng — dock minus huvudet, och det, konstaterar TWS, lär heller aldrig bli hittat.
“Secret Hairs”, slutligen, är en vacker balladliknande sak med en, för TWS, ganska ovanlig synthmelodi. Funnes det någon rättvisa här i världen så skulle den vara “kvällens sista dans” på alla landets diskotek.
Låt oss nu bara inte få vänta alltför länge på singeln!!

Time Well Spent,
c/o Mikael Borg,
Hammarvägen 10,
816 00 OCKELBO.