Blaskoteket är ett försök att göra musiktidningar från förr tillgängliga. För vem vill inte kunna läsa om band och musiker bortom det som finns på wikipedia?

Blaskoteket är två scanner-hjon med en benägenhet att gräva i det förflutna, Pontus ställde till med Tidskriften POP Revisited och Dennis har 80-talsreklam på sitt samvete.

I skrivande stund finns 49 olika tidningar på sajten och milstolpen 1000 artiklar passerades i förra veckan.

Vi lägger upp det vi har och det vi kommer över.
Har du tidningar som du tycker borde finnas med och kan tänka dig donera eller låna ut dem? Vi kan hämta runt Stockholm och Linköping, annars betalar vi portot. Maila pontus(AT)blaskoteket.se så styr vi upp nåt.

Rocktober 2019
Pontus Föll
Dennis Germundal


Hallå där!

Nu är vi tillbaka, scanner och människa i trevande harmoni.

För några år sen blev jag klar med att scanna in alla nummer av POP och mot slutet hotade jag med en fortsättning. Inbjudan att vara mä står kvar, det är bara att höra av sig till pontus(AT)blaskoteket.se eller skriva en kommentar längre ner på sidan.

Än så länge har jag börjat slita sönder nummer av Sound Affects. Jag har buntar med Schlager och Slitz också. Alldeles för få nummer av Ultra, Release och ettnollett. Och så ett hundratal punkfanzines som kommer bli en mardröm att försöka OCR:a.

En röd tråd i artiklarna som lagts upp är att alla band är svenska. Det är där jag bedömer att blaskoteket har mest att ge till internets mångfald. De utländska band som svenska musiktidningar skrev om finns det redan massor med information om här och där inbillar jag mig. Men visst, i förlängningen ska väl allt scannas in så…

Från en garderob nånstans mellan vinter och vår 2017

Pontus Föll