Sa DeDe att jag dansar? Jag dansar inte alls! Men det där med att sträcka stämbanden fungerar. En av Melodie MC:s rappare hade tappat rösten totalt på ett releaseparty och DeDe virade en handduk runt hans tunga och drog. Sedan kunde han uppträda. Det såg himla roligt ut, skrattar Mayomi, som precis släppt debuten I Am (VIRGIN).
Mayomis mamma är japanska. Mayomi betyder “ingenting”, men vad gör det när man får Tempura (åtta timmars tillagning) på födelsedagen?
Hon hamnade i branschen av en slump. Det började med Rap-SM -92.
— Det där var bara ett skämt, säger hon och skrattar ännu mer. Jag satt på jobbet med radion på och hörde jingeln om att man skulle rappa in sitt bidrag på en telefonsvarare. Jag tvingade min bästa kompis Therese att ställa upp. Vi ringde tio gånger och bara fnittrade. Sen glömde vi bort det. Senare hörde vi att man kunde ringa och höra hur det gått och då låg vi etta på Albans lista!
Plojen kom med i tävlingen och det var på den vägen Sista’s Of Soul, som tjejerna kallade sig, fick kontrakt med Sidelake. Efter en singel hoppade Therese av. Mayomi fortsatte.
— Jag vet inte hur det har gått till, det har liksom kommit serverat, konstaterar hon roat. Tiden som förband åt Melodie MC var mycket lärorik och Mayomi tycker att hon först nu hittat sin stil. Hon har också ett erkännande:
— Jag tycker varken att jag sjunger eller rappar särskilt bra. Mitt flow på rappen är inte det bästa. Det viktigaste för mig är budskapet, texterna. Jag gör någon sorts harmonirap, det är ju inte som Infinite Mass…
I Am är producerad av Pete W. och P. Collén (Bakers of the Holy Bread) och är ruffigt funkig, mycket beroende på samplingarna.
— Jag är väldigt nöjd med den men om jag får önska fritt så skulle jag till nästa gång vilja ha samma feta beats, allt det där, men med riktiga musiker.