Denise “DeDe” Lopez, 23, har just släppt sin CD. Som dansare med Dr Alban, Melodie MC och Culture Beat har hon sett både fram- och baksidan av artistlivet.
— Folk tror att det här är ett lätt jobb, semester ungefär, men det är mycket resande och otroligt stressigt. Jag fick blödande magsår och låg på sjukhus under Albantiden, berättar DeDe och nämner sedan fördelarna: platser hon besökt, människor hon träffat och den otroliga känslan av att stå på scen.
Med den bakgrunden kan man tro att DeDe gillar euro-techno och att hennes CD TBA (SONY) hör hemma i den kategorin. Fel.
— Det går ju dansa till, säger hon, men jag gillar soul, jazz och hip hop och det var en blandning jag kände att jag ville göra på plattan. TBA släpps i flera länder i Europa, samt USA, England och Australien och har full uppbackning. Till skillnad från då hon låg på en holländsk etikett.
— Jag hamnade på ett katastrofbolag som inte fattade vad dom sysslade med och kom inte loss.
När sedan skivkontraktet med Sony var påskrivet möttes hon av en helt annan attityd från folk som trott att hennes egna karriär var slut. Hon är trött på avundsjukt skvaller.
— I stället för att göra något själva väljer dom att snacka skit om dom som lyckas.
Det är om dem första singeln “Take A Step Back” handlar. DeDes favorit är “Pick Up The Phone” som Mayomi varit med och skrivit.
— Pia och jag är jättegoda vänner, vi har dansat ihop och alltid stöttat varandra. Vi är nog inne på ungefär samma grej. Både hon och jag sjunger, rappar och skriver låtar, skillnaden är väl att jag dansar lite mer än hon gör. Till sist lovprisar DeDe sin sångpedagog, som lärt henne stretcha stämbanden genom att dra i tungan…
Det lät farligt och då hon varnade mig för att försöka utan handledning lät jag bli. Schå det schå.