Han är labelmanager för legendariska skivbolaget Mute i hela Norden, manager för S.P.O.C.K, Page och Cat Rapes Dog. Fredrik Rundqvist grundade dessutom skivbolaget Subspace Communications (SSC) och nu senast arrangerade han SEMA i Göteborg. Vad driver denne man och vad hittar han på när Depeche Mode besöker Norden för några dagar. Petter Jahnstedt tog på sig uppgiften att ställa de känsliga frågorna kring hans liv.

Berätta kortfattat din bakgrund.
— Jag började som ljustekniker på live klubben Stadt Hamburg i Malmö för en massa år sedan. Efter ett tag började jag jobba med S.P.O.C.K och Page. Senare jobbade jag och Tobbe Lorentz (numera Motor) med vårt eget bokningsbolag, vilket betydde en massa turnerande med bl.a Front Line Assembly, Psyche, And One, Dance or Die + ALLA svenska banden förstås. Caféchef på Stadt Hamburg, hittade på och genomförde de 3 första Virtual X-Mas, gjorde en lååång turné med Die Krupps (runt Metallicareleasen) med Alexander Hofman som turnéledare — oslagbart! Fick jobb på Energy Rekords 1993. Gjorde första (och sista?) turnén med Elektric Musik. Detta (var det någon som orkade läsa allt? Har säkert glömt 1000 saker, men men…)
En dag på jobbet tillsammans med Erasure
— Första gången jag skulle träffa Andy och Vince var efter 1 månad på jobbet, så jag var ganska nervös! Men de var otroligt lugna och coola, och gjorde jobbet lätt för mig. Vi har haft fantastiskt kul ihop, speciellt senast i Köpenhamn när vi festade precis hela natten på en gay-klubb (Vince är INTE gay — nu vet alla det en gång för alla) och plötsligt kommer Svenne och Lotta upp på scenen och kör sina hits singback!
En dag på jobbet tillsammans med Depeche Mode
— Depeche är lika coola som dom verkar vara. Allt är så stort när man träffar dem, managers, livvakter, assistenter osv. Martin träffar jag däremot privat, han är en bra kompis och man märker aldrig av att han är en stjärna. De har jobbat som proffsmusiker i nästan 20 år och det märks väldigt tydligt, de kan allt i branschen och känner alla! Det tråkigaste biten av jobbet är att översätta alla restaurang menyer när de är i Sverige, och det blir ju ett par besök om dagen…
Hur hinner du med allt? SSC, Mute, Page-manager mm…
— Jag har ett gäng utomordentliga medarbetare! Utan dem inga framgångar!

Född: 1971
Familj: Flickvän Emma
Bor: Lägenhet i Malmö
Stjärntecken: Vädur
Favoritmat: Thai, Indisk
Favoritkläder: Uppsydda kostymer.
Favoritfilm: Star Wars IV
Vart reser du på semester: I julas till Thailand, i helgen till New York
Favoritstad i Sverige: Malmö
Första köpta skiva: Noice debutalbum, kommer inte ihåg titel
Senast köpta skiva: Pulp, This is Hardcore
Hatar: När flygplan är försenade
Idrott: Gillar det, har för lite tid att idrotta själv
Om du hade gjort något annat: Förmodligen varit total datanörd
Varför elektronisk musik: Därför att jag har svårt att jobba med sånt jag inte gillar.
Något du aldrig berättat: Jag har hånglat med Posh i Spice Girls.
Ditt motto: Live long and prosper!
Sista ordet till Zynthecs läsare: Resistance is futile!