Så var det äntligen dax för ännu en invit av kulturmuren och Zynthec. Space Pilots On Channel K + support i form av Nemesis från Vara. Det inbokade förbandet Ravenhead blev tydligen dödssjuka 24 timmar före spelningen så en panikslagen Kulturmurenstyrelse tog kontakt med Zynthec.
Självklart fixade Zynthec detta snabbt och med bra resultat; nytt förband NEMESIS! Tobbe och Dahlberg (den senare gästmedlem) gjorde en mycket bra insats och publiken var närmast i extas.

Vid midnatt kom då Homoroid (Billing), Analex (Hoffman) och cpt Kirk in på Chinas scen bestrålade av gröna strålkastare och omhöljda av rök. En förväntansfull publik fick bla höra Mirror World, Mr Spock’s brain och Astrogirl.
Scendykarna var ett populärt inslag och USS Enterprisekrocknumret gjorde succé! Annars hade inte skåningarna ändrat sin scenshow speciellt från tidigare turnéer vilket jag tycker är tråkigt och fantasilöst. Sammantaget ger jag S.P.O.C.K ZZZ för sin konsert och förbandet ZZZZ med tanke på förutsättningarna.

Efter konserten fick vi en intervju med de tre färgglada utomjordingarna.

Billing var den förste som fick bemöta en knivskarp formulering om vad han tyckte om förbandets insats.
— Fräckt, lite för mycket Abba annars jävligt bra jobbat (det lilla jag såg)!

Det har gått rykten om att Astrogirl rusade upp på 1:a platsen på Trackslistan och vi undrade om detta var sant.
Alexander svarar att placeringen vet de inget om men att de skulle kommit in på listan om allt gått rätt till men så här blev det och det är inget mer med det.

Vi var väl inte många som missade S.P.O.C.K:s framträdande på MTV i slutet av april, de fick in en fot där pga en promofilm som hade spridits (?) i Tyskland under våren.

Jag frågade vidare hur stora de tror att de kommer att bli och varför de inte använder Bengtsson som sångare tillsammans med Hoffman. Alexander svarar:
— Jag tror att vi kan bli hyfsat stora men vi tänker inte speciellt på det. Varför Eddie inte sjunger på Alien Worlds är enkelt; jag är ju arbetslös och kan ägna min tid i studion. Att hyra studio är såpass dyrt så det fanns inget utrymme för Eddies sång. Förresten är jag riktigt nöjd med min sånginsats på nya skivan då jag utnyttjar min röst mycket bättre än på tidigare plattor.

Er image liknar inget annat svenskt syntbands, är det en medveten upparbetad inställning från er sida? Alex svarar igen:
— Inte en chans, det är inte så att vi är jätteallvarliga innan vi går upp på scen och iträder oss några roller utan sådana här är vi jämt!

Johan, berätta lite om S.P.Ä.C.K:s (fd S.P.O.C.K-coverband) födelse och begravning.
— Jag har harvat runt en del och gjort ca 25 demotapes i olika band och spelat live på mindre ställen typ skolor. Sedan kom vi på idén att göra en S.P.O.C.K-cover på svenska. Det var jag och Jesper Ödemark, han var textförfattare. Vi skickade in en demo till Energy med bla “Blinka blå”.

Varför lade ni ner S.PÄ.C.K?
— Jag tyckte det var för mesigt och när Jesper gjorde om Time machine till en låt om en mikrovågsugn sprang jag min väg!

Hur kom det sig att du nu är medlem i S.P.O.C.K?
— Jag jobbar lite som ljustekniker och efter det att Mats från Sista mannen på jorden varit med i S.PO.C.K i Tyskland men inte passat riktigt tillfrågade Alex mig om jag ville testa.

Tillbaks till Alexander och frågan om några besök på sommarens många festivaler var aktuellt.
— Vi har inte fått något erbjudande men ställer gärna upp om någon frågar Annars kommer jag att besöka Hultsfred som åskådare.

En något existentialistiskt färgad fråga från en medlem framförde vi också, hur gör man barn i rymden Alex?
— Varelse av manligt kön möter likasinnad av kvinnligt kön och juice blir till yoghurt. Resultatet blir en humanbaby. Inga som helst konstigheter.

Som avslutning frågade jag hur de sköter den inbördes rangordningen inom bandet.
Billing svarar att han unnar Alex och Eddie frontpositionerna men gillar självklart att stå i rampljuset.
Alex bygger på med att visst var det han och Eddie som startade hela cirkusen men att Johan också ska få tillräckligt med utrymme.

Vi tackar S.P.O.C.K och hoppas på ett återseende.