Jag stämde möte med den gamle Page-medlemmen Anders Eliasson (som numera är verksam i Skara) på ett av nämnda stads trevligaste caféer. Eliasson hade även släpat med sig övriga medlemmar i sitt nya band.

Jag har hört att du jobbar här i Skara.
— Det är riktigt, jag jobbar på CMM som tekniker / producent. Jag har bla jobbat med Lena Philipsson och gjort dance-techno, hårdrock och mycket med mitt eget band Frontside.

Framtiden då,är det det egna bandet som tar mest tid där?
— Ja, jag försöker lära upp de andra i bandet. Vi har hållit på att spela in en platta nu under nästan ett helt år som förhoppningsvis kommer ut i affärerna i augusti men antagligen blir det någon gång i november.

Vad är det för typ av musik?
— Poppig indiepop, väldigt poppig faktiskt, en CD full av potentiella hitar. Eliasson berättar också att CNR ett stort holländskt skivbolag är påtagligt intresserade och kommer på besök senare i år.

Vad lyssnar du själv på, är det mest indiepop?
— Självklara favoriter är skottländska Teenage Fanclub, tyvärr missade jag dem när de var i Sverige nyligen. Även gammal hederlig synt som Front 242 och Nitzer Ebb går bra hemma i stereon. Dock är den svenska synten och då främst syntpopen alldeles för syntig och sångarna är för dåliga.

Första inköpta skiva, var det en riktig syntskiva?
— Inte en chans säger Eliasson och drar på smilbanden. Det var “I’m an astronaut” med Kim Wildes lillebror Rickie Wilde.

Åter till synten och den oundvikliga frågan, vad han tycker om dagens PAGE.
— Jag har givetvis alla plattor men lyssnar inte på det så mycket. Om jag varit med idag hade, PAGE låtit annorlunda. Det verkar som Eddie är lite slarvig ibland. Antagligen är han inte det men det låter i alla fall så.

Så en återförening är inte aktuell?
— Nej, men vi har snackat en del om ett 15-års jubileum nere i Malmö där vi bara skulle spela gamla goa låtar, kanske på kajplats 305.

Umgås du något med Eddie och Marina nuförtiden?
— Vi pratas vid i telefon emellanåt och funderar på att sk8a tillsammans i sommar.

Eliasson börjar kasta trånande blickar mot sin räkbaguette så jag lovar att detta ska bli sista frågan, han lyser ögonblickligen upp och väntar ivrigt på min fråga.

Blir det några festivaler i sommar?
— Självklart ska jag bevista Simmatorpsfestivalen där Frontside ska spela. Hultsfredsfestivalen blir det nog också ett besök på (dock som åskådare). Eventuellt hänger jag med i er Zynthec-buss.