Det har bubblat länge om Mjölbybandet Wendy. I höstas hamnade bandets sångare Jimmy Lindholm på Aftonbladet Puls innelista och gruppen har spelat en hel del live under senare tid. Men framförallt har Wendy släppt ett flertal alldeles lysande demo-singlar. Skivkontrakt var bara en tidsfråga och nu är det dags. I juni släpper Wendy sin första singel på det nystartade svenska bolaget Monarch Music.

— Magnus Nygren som driver Monarch fick en skiva av Johan (Berger på Promopop, red anm.) och tyckte att det var så bra att han ville skriva kontrakt med oss, berättar bandets trummis Joakim Paulsson när Zero ringer upp.

Två singlar är planerade till att börja med. Först ut är en nyinspelning av låten “Champagne love”, som kommer släppas i augusti, avslöjar Joakim. Den nya versionen har spelats in i gruppens egen studio i Mjölby och skiljer sig en smula mot demoversionen.
— Den är tyngre framförallt. Lite kortare och lite ettrigare.

Det finns en b-sida också som heter “Closure” vilken Joakim beskriver som raka motsatsen till “Champagne love”.
— Den är väldigt lugn och intim, lite mer elektronisk också, förklarar han.

Wendy spelar popmusik som har jämförts med U2 och Weeping Willows. Det låter mörkt, pampigt och ganska elektroniskt. Nu när karriären börjar ta fart har bandet en del nytt material på gång.
— De nya låtarna är ganska elektroniska, men vi bibehåller fortfarande rockkänslan i låtarna. Vi jobbar mycket med trummaskiner och loopar, säger Joakim.

Du är ju trummis, hur känns det att använda trummaskin?
— Det är nog mest på mitt initiativ som vi har gjort det. Vi kombinerar trummaskin med riktiga trummor. Det är inte så att vi uteslutande spelar med trummaskin, utan ofta är det en trumloop som jag spelar till. Det är mer en symbios.

Ska ni flytta upp till Stockholm nu? Det brukar ju rockband göra när det börjar gå bra.
— Det hoppas jag inte vi behöver göra. Jag förstår inte riktigt varför. Om det är nödvändigt kan jag förstå varför man flyttar dit, men det känns inte som att det brukar vara det. Det är mer att leva ut rockdrömmen kanske. Stockholm är mycket yta men kanske inte så mycket innehåll.