Colony 5

Colony 5 har snabbt blivit ett av Sveriges mest lovande nya synthband med sin drivande technopop och sina starka refränger. Karlskronatrion har även uppmärksammats för sina spelningar där sångaren P-O Svensson visat prov på god publikkontakt, oavsett om han stått på en mindre svensk scen eller på klassisk mark i Tyskland.
Scen 2 kl. 18:30

Tyskarna från Lund

Det började som en sketch med Varanteatern. Nu är det en grupp med två monster-hits i bagaget. “Global fussball OK” och “Achtung X-mas!” blev favoriter bland både skivköpare och radiolyssnare. Debutalbumet släpptes i januari och trots att vi kunde se gruppen på SAMA i fjol kan vi i år inte låta er vara utan denna roliga live-show.
Scen 1 kl. 19:00

Paris

Paris är viktigare än kärlek och jobb. Det säger medlemmarna själva. Bandet — Annika Mellin, Emma “Emmon” Nylén, Mattias Svensson och Johan Efraimsson — hör till årets hetaste debutanter och rosas urskillningslöst för sin dansanta diskopop. Hittills har fyran avverkat ett femtiotal gig och just nu är den aktuell med ep:n “Les amis de Paris”. Efter spelningen på SAMA och förbandsgig åt Ladytron i vår fullängdsdebuterar Paris under sommaren.
Scen 2 kl. 19:30

Universal Poplab

P3-programledaren Christer Lundberg och multimusikern/producenten Paul Lachenardière träffades för tre år sedan för att starta en elektronisk svartklubb i Göteborg. Klubben stängdes lika fort som den öppnades, men det gemensamma intresset för glittrande dansant synthpop dröjde sig kvar och resulterade snart i Universal Poplab, ett nytt, friskt hopp beskrivet som ett 2000-talets Erasure.
Scen 3 kl. 19:30

VNV Nation

SAMA presenterar stolt och för första gången någonsin i Göteborg: VNV Nation! Denna vitala engelska duo är utan tvekan futurepopens flagskepp. VNV Nations konsekvens i både ljud och bild har hjälpt dem att lägga publik i Skandinavien, Europa och USA för sina fötter. Senaste fullängdaren “Futureperfect” utsågs nyligen till årets album på den tyska alternativlistan DAC. VNV Nation består av sångaren Ronan Harris och trumslagaren Mark Jackson.
Scen 1 kl. 21:00

Andreas Tilliander

Tvåfaldigt grammisnominerade Andreas Tilliander är en ljudingenjör med många järn i elden. Under eget namn gör han minimalistisk och varm electronica med medryckande beats och sparsamma vokala inslag (gäster på senaste långresan “Elit” är Jay-Jay Johanson och rappande Fu Dogg). En livekonsert med Tilliander är som en resa in i framtiden och efter lyckade turnéer i bl a Japan och USA är det äntligen SAMA-premiär.
Scen 3 kl. 22:00

Client

VÄRLDSPREMIÄR! Londonduon Client ger sin livs första konsert på SAMA 2003! Client är en ny och spännande elektronisk popgrupp. Medlemmarna Client:A och Client:B rör sig smidigt från Human League/Propaganda/Saint Etienne-doftande pop och minutiös Kraftwerk-electronica till trendig electroclash à la Miss Kitten & The Hacker. På scen får tjejerna expertishjälp av ingen mindre än Client:F.
Scen 2 kl. 22:00

Welle:Erdball

Denna tyska energiska och Commodore 64-flörtande orkester har under senaste åren fått en stor publik i Sverige. På scen tar de sitt konceptet ytterligare ett steg genom att inkludera nämnda dator i sin estetiska produktion! Gjorde enorm succé på sin senaste Sverige turné våren 2002 och är ett av de mest efterfrågade banden på SAMA genom åren.
Scen 1 kl. 23:00

Spetsnaz

“Gruppen med de fantastiska basgångarna” har de kallats och en snabb lyssning på Spetsnaz material bevisar just detta. Här snackar vi ogenerade hyllningar till gamla bodypionjärer som DAF och Nitzer Ebb med idel energi, stön, svett och — fantastiska basgångar! Resultatet är både intressant och svängigt. Medlemmarna i Örebros hårdaste syntband har tidigare ingått i välkända SAMA-akter som Lazer Stefanz, PAF, Volvo 242 och Wärk. Den här gången menar de allvar!
Scen 3 kl. 00:00

Covenant

Flerfaldiga pristagarna från Helsingborg gör ett nytt nedslag på SAMA med bomben “Northern light” i bagaget. En platta som hyllats av en enig kritikerkår och från vilken singeln “Bullet” är tagen. Trion, som består av Clas, Eskil och Joakim, har flera internationella turnéer bakom sig och är ett alltid lika välkommet inslag i festivalprogrammet.
Scen 1 kl. 01:00