Melody Club startades i januari 2000 av Kristofer Östergren, Jon Axelsson och Erik Stenemo. Under det första halvåret bodde bandet praktiskt taget i studion och all tid gick åt till att skriva låtar och göra inspelningar. Tanken var dock redan från början att låtarna så småningom skulle komma att framföras live med basist och trummis. Basisten Magnus Roos kom med efter några månader och strax därefter ersattes den gamla trummaskinen av Rickard Ankers. Väl fulltaligt och inrepat gjorde bandet ett antal spelningar runt om i landet, bland annat en bejublad konsert på Emmabodafestivalen 2001. Ursprungligen är Melody Club från Växjö, men har nu bosatt sig i huvudstaden för att kunna satsa på musiken fullt ut.

När bandet själva beskriver soundet skriver de att låtarna består av ett stort mått synth och pop, ofta med inslag av punk. Om man lyssnar noga kan man höra influenser av New Order, Blondie och Ramones. Debutsingeln “Palace Station” släpptes tidigare i vår. Mottagandet har varit varmt och låten lär höras på många sommarfester runt om i Sverige. Zeros Jon Josefsson skickade iväg ett par sommarfrågor till Melody Clubs e-postlåda. E-postkollandet verkar inte vara allt för frekvent och svaren dröjde drygt en vecka, men till slut kom de fram.

Hur är läget?
— Hej! Läget är toppen. Vi äter glass och lyssnar på fantastiska Jeans Team.

Var har ni hittat inspiration till första singeln och resten av låtmaterialet?
— Saker som inspirerar oss kan vara vad som helst, inte bara musik utan även andra saker som t ex bilder, skivomslag, gamla modetidningar, vardagen, tankar, händelser, känslor och färger. Några band som har betytt mycket för oss är bland många andra Ramones, Beatles, Alphaville och Blondie.

Vad händer under våren/sommaren med Melody Club?
— Vår debutsingel “Palace Station” släpptes i mitten av juni. Videon står också klar för allmänt beskådande. Sedan blir det en massa spelningar förstås, festivaler och så.

Vad tycker ni är det bästa med sommaren?
— Att vara kär, att spela på mysiga festivaler och att slippa frysa.

Vad tycker ni är det sämsta med sommaren?
— Med viss konkurrens ifrån knott, fästingar och getingstick så är det nog att vakna jättepackad i ett jättevarmt tält fullt med helt sjuka människor som man inte kan minnas att man någonsin har träffat. Festival är sinnes…