Då var det äntligen dags igen. Mindre plats och fler demos än någonsin. Sånt är livet. Kul att några av er nappade på vårt samarbete med Vitaminic. Till nästa nummer hoppas jag samtliga demos jag recenserar ska finnas för nedladdning på Vitaminic. Logga in på Vitaminics tjänst “Backstage” som finns på www.vitaminic.se och ladda upp dina låtar så lyssnar jag och övriga i demoredaktionen igenom era demos och skriver vad vi tycker. Detta underlättar för oss och ger er samtidigt chansen att sprida musiken över hela världen. Under en övergångsperiod tar vi fortfarande emot CD och kassett. Glöm inte att meddela oss om er Backstage-sida.

Stefan Albinsson
Demoredaktör

The Terror of Knowing

Terror of Knowings tankar och idéer är många och goda, vilka de blandar och ger mellan. “Technopop med inslag av 80-talspop” är vår stämpel på detta projekt. Något som de inte behöver vara rädda för är deras framtid, för det finns gott om kunskap och potential i deras musik. Kort och gott en intressant demo!
Kontakt: terrorofknowing@oldreligion.zzn.com
http://stage.vitaminic.se/the_terror_of_knowing

The Buck

The Buck är ett enmansprojekt som spelar en intressant hårdför hardcorerock. Det som förundrar mig är hur en ensam kille kan lyckas låta så mycket och så bra. Detta är ett starkt bidrag som säkert kommer att gå flitigt i redaktionens cd-spelare den närmaste tiden. Detta ligger helt rätt i tiden, hoppas bara att skivbolag också fattar det, om inte, ligg i!
Kontakt: concretesong@hotmail.com
http://stage.vitaminic.se/main/the_buck/

Serpents of Delight

Serpents of Delight är ett enmansprojekt bestående av Wilhelm Äretun. Det är väldigt svårt att sätta ett finger på musiken. I grund och botten låter det väldigt bra, stommen i låtarna finns där. Problemet är produktionen, där finns det rejäla brister. Våga ta hjälp utifrån, själv är inte alltid bäste dräng. Som sagt, materialet finns där, det gäller bara att få ordning på det. Vi är säkra på att vi får höra mer från detta band i framtiden under mer ordnade former.
Kontakt: wiar4273@hotmail.com

DDR / Code of Conduct 2002

Killarna i DDR lyckades, som demoband, komma in på årets SAMA. Det vore en stark underdrift att påstå att de inte gjorde succé. DDR gör ingen hemlighet av att Kraftwerk är deras ledstjärnor och det smittar inte minst sagt av sig på deras musik. Minimalistisk elektropop med lättsamma texter är vad DDR bjuder på. Vad jag saknar är lite fart och fläkt, en kraft som driver musiken framåt. På sina ställen blir det lite för mycket Düsseldorf och dess gråa industriområden. Våga släppa Kraftwerk!
Kontakt: www.makeup.n.se/ddr
http://stage.vitaminic.se/ddr

Jeremiha

Vi har väntat på den och nu har den kommit! Första demon som låter som The Ark, och visst har även detta band ett namn med anknytning till bibeln: Jeremiha. Behövs en närmare beskrivning? Nej jag tror inte det. Det är inte på något sätt dåligt, det finns ordentligt med musikaliskt kunnande här, men visst hade det varit roligt med lite originalitet.
Kontakt: jeremiha1@hotmail.com

Hadley

Stillsam synthpop med Leonard Cohen bakom micken, skulle kunna vara en beskrivning. Lite fundersam blir man när man lyssnar på det här, jag vet inte riktigt om jag tycker det är bra eller dåligt. Det finns något där som tilltalar mig men ändå inte. Det är något som saknas men jag vet inte vad. Man kan dock säga att det här är ingen glad skiva, är du nere är det här inget du sätter på.
Kontakt: hadley@spray.se

The Silverslut

The Silverslut balanserar i ingenmanslandet mellan brittpopen och gothrocken. Den musik de levererar är väldigt stämningsfull och man känner sig lugn och harmonisk medan man lutar sig tillbaka i fåtöljen. Det finns gott om kunskap här och vi tycker att de får ut det som kan begäras av ett band i demostadiet.
Kontakt: the_silverslut@hotmail.com

Karin Bolin/Jörgen Karlsson

Zeros egen grand old lady Karin Bolin har nu gett sig in skivbranschen. Tillsammans med kompanjonen Jörgen Karlsson har de knåpat ihop låten Framed. Jag blir positivt överraskad när jag hör detta, Framed är en härlig hederlig popdänga signerad 80-talet. Klara toner och en refräng som sätter sig. Ett fungerande recept om ni frågar mig. Och visst kan fröken Bolin sjunga.
Kontakt: karinbolin@telia.com

Naked God / Fallen

Precis som i Naked Gods första demo “Harvest” blandas och ges det flera olika stilar, vilket uppfattas lite “rörigt”. Vi tror nu att det är dags för Naked God att välja vilken väg de vill gå, detta för att få ut det mesta av bandet. Det måste vara bättre de att koncentrerar sig på vad de vill göra vilket gör att även skivbolagen vet vad de kan vänta sig av Naked God. Hoppas nu att bandet kan välja den stil som känns mest komfortabel och genom det utveckla Naked god.
Kontakt: staffanmelin@home.se

Fler demorecensioner hittar ni i DEMOKASSEN på www.zeromagazine.nu

Lägg upp din demo på:
www.vitaminic.se

Zero Music Magazine
“Demokassen”
Box 2002
403 11 GÖTEBORG