Sissy Prozac som hade en mindre hit för ett par år sedan är nu tillbaka med nytt material. Bandet har under de år de varit borta hunnit med att lägga USA för sina fötter, men också fokusera sin kraft på skådespelarkarriärerna. Gitarristen Ola Norell har utnämnts både till Sveriges tredje bäst klädda man och medverkat i TV och filmproduktioner som Tillsammans, Sjätte Dagen och Tusenbröder. Även sångaren Sunil har varit flitig framför filmkameran medan André mer syns på operascenerna. För Zeros Petter Jahnstedt berättar de sent en lördag kväll att nu är det musiken som gäller för ett tag framöver.

Old school rock’n’roll möter helknäppa moderna beats. Så beskriver gruppen sig själv på sin hemsida. Jag är beredd att till viss del hålla med. Bandet som startades av fyra dramaelever i Göteborg har nyligen spelat in sitt andra album. Bandmedlemmarnas skådespelarkarriärer har lagts åt sidan ett tag, och nu fokuserar de på musiken. Efter skivan “Uppers for Downers” försvann de ganska snabbt, men nu är de här igen.
— När uppmärksamheten lade sig i Sverige och intresset i USA växte, ville vi ge det en chans. Det har gått väldigt bra på radiostationerna där borta och vi ligger på flera av landets största stationers spellistor, men det har dragit ut på tiden med skivbolag. Nu börjar kontraktsförslagen att droppa in, men vi har inget klart än. När det blev så här långdraget i USA valde vi att börja jobba i Sverige igen, berättar bandets nya basist Nikander.

Nikander har ersatt bandets tidigare basist Malin Larsson. Nikander är ingen nykomling, för några år sedan spelade han med bandet Fivel (Nons/MNW). Jag frågar honom om hur han ser på bandets nya album?
— Nya skivan är tydligare än den förra, synthljuden låter mer synth och gitarrerna mer gitarr, kan man säga. Vi är mycket nöjda med materialet vi spelat in än så länge. Nu återstår bara att välja ut låtar. Vi producerar skivan själva, men Jesper har huvudansvaret. Han är mest tekniskt kunnig och då är det bäst att han får ha huvudansvaret.

André som är en av tre bandmedlemmar som utöver musiken livnär sig som skådespelare berättar om prioriteringarna och hur man kan kombinera dessa sysslor.
— Även om man inte kan tro det så har det gått väldigt bra, vi försöker arbeta i omgångar. Ett tag håller vi på med skådespeleriet och då fokuserar vi på det, och som nu när det är musiken som gäller lägger vi skådespelandet åt sidan.

Mycket av uppmärksamheten riktas kanske mot deras skådespelarkarriärer, och jag frågar André hur han skulle se på att medverka i en såpa.
— Det är bara ett jobb, men det är klart att om man medverkar i en såpa klingar det inte så bra för musikkarriären, men jag tror inte det är någon risk. Det är ingen av oss som skulle ta ett sånt jobb som det känns idag.

Sissy Prozac kommer snart att börja visa upp sitt nya material för den svenska publiken. Först ut blir SAMA och sen får vi se vad som händer, säger André.
— Visst, SAMA ska bli kul. Vi kommer att rocka hårt och publiken kommer gilla det. Det ska bli oerhört kul och vi kommer att spela mycket nytt material, avslutar han.