1997 var Saft bandet på allas läppar. Gruppens debutalbum Paranoia Erotica släpptes både på svenska och engelska innan det var dags för uppföljaren 1-2-3. Efter det försvann de lika fort som de dök upp men innan dess hann de vinna några statyetter på SAMA och nu är det dags för ett samlingsalbum.

Gruppen vann pris redan 1998 och jag frågar Calle Steinmarck vilket av priserna som var mest oväntat.
— Helt klart det första priset, 1998 års bästa låt “Underbar”. Känslan när Saft ropades ut som vinnare var ju självklart en kick för egot. Det känns ju alltid skönt att få ett bevis på att låtarna och allt annat funkar, även utanför den närmaste kretsen. Men mäktigaste priset måste ju ändå vara årets artist 1999, det kommer jag ihåg att jag var mycket stolt över, och är fortfarande förstås.

Lagom till SAMA släpps en samling, Calle fortsätter.
— Det är en dubbel-CD. På CD1 ligger alla singlar plus de låtar vi tycker bäst om från albumen. CD2 är en riktigt goding, där hittar man tio osläppta demolåtar från tiden före Paranoia Erotica plus alla videor vi gjort och som bonus finns det en videoupptagning av “Underbar” från den allra första Saftspelningen (1997-01-10 red anm) på Tre Backar i Sthlm.

Hur är det nu för tiden när det inte finns chans till några priser, kan era gamla fans vänta sig en skymt av er i vimlet på SAMA i år.
— Ja, självklart!, det är alltid kul att komma ner till detta eminenta och välplanerade evenemang. Träffa folk, ta ett par bira och höra bra musik är ju aldrig fel.