Välkommen till ännu en överfylld kasse. Vi samarbetar nu med internetsiten Vitaminic för att underlätta arbetet. Logga in på Vitaminics tjänst “Backstage” som finns på www.vitaminic.se och ladda upp dina låtar så lyssnar jag och övriga i demoredaktionen igenom era demos och skriver om det vi gillar. Detta underlättar för oss och ger er samtidigt chansen att sprida musiken över hela världen. Under en övergångsperiod tar vi fortfarande emot CD och kassett.

Stefan Albinsson
Demoredaktör

Lägg upp din demo på:
www.vitaminic.se

Zero Music Magazine
“Demokassen”
Box 6088
580 06 LINKÖPING

The Enemies

De själva säger att de är det hårdaste som har passerat Mariann Grammofons mixerbord i Skara och det är nog bara att hålla med. The Enemies spelar i samma division som Backyard Babies och de gör det med ett gott resultat. Man kan förstå att trummisen Marko Siila hoppade av Friends när det var sådan här musik han ville producera. Frågan är nu om de kan lyckas att få Bert intresserad av detta?
Kontakt: rikkisixx68@hotmail.com

Providence

En intensiv synthpop framförs på denna demo. Jag har vissa svårigheter att sätta etikett på Providences musik vilket ska ses positivt. Emellanåt tar det intensiva över och det hela låter som ett organiserat kaos. Detta skulle med största sannolikhet rättas till med en producent utifrån. Det finns potential i Providence bara de får ordning på sitt kaos.
Kontakt: providence@spray.se

80th Disorder

Bakom denna finskproducerade demo döljer sig 80th Disorder. Gruppen spelar en modern synthpop som visar tecken på att de vill föra in synthpopen i en ny fas. De är inte nöjda med att låta som alla andra synthpop band. 80th Disorder lyckas bra med detta och ger genren nytt blod och nya idéer. Typiskt nog kommer gruppen från vårt grannland Finland!
Kontakt: www.listen.to/80thdisorder

Airliner

Denna demo håller en så hög klass att jag redan nu kan lova att dessa grabbar kommer att få kontrakt inom en snar framtid. Airliner spelar en pompös synthpop som svänger ordentligt. I sina bästa stunder är det inte helt olikt Erasure. Airliner har även hunnit med att ersätta Yvonne på Göteborgskalaset vilket inte är en dålig merit. Det här är kvalitet och det svänger ordentligt, klart godkänt!
Kontakt: www.airlinerweb.com

Paris — Return to Southfork

Paris har hunnit med att med att spela på Hultsfredsfestivalens demoscen. De har också spelat in den här demon tillsammans med Thomas Troelsen, sångare i Superheroes sedan vi sist hörde ifrån dem. Musikaliskt är det hög klass. Det märks att detta inte är den första demon bandet släppt ifrån sig. Det är lite leksaks-electronica över det hela. Det är lekfullt och enkelt på ett positivt sätt. En genomlyssning lämnar en angenämt avslappnad känsla efter sig.
Kontakt: www.parismusic.nu

Puss — We are Puss

Vad kan inte bättre behövas i vintermörkret än lite glädjande musik? Puss levererar musik som är uppbyggd runt Nintendo och Gameboy och det plinkar hit och dit. Lite sång på några av spåren hade kanske inte skadat, men å andra sidan kanske hela konceptet med Puss då går i graven. Enkelt och trallvänligt och man behöver inte tänka efter. Det här är musik som är rolig.
Kontakt: www.pusstracks.com

D-Minus

Som de själva säger “Att beskriva musik är aldrig lätt”. Det är bara att hålla med. Men om man ändå ska ge sig på en förklaring på hur D-Minus låter så skulle det bli en hybrid mellan DAD och Cranberries. Någonting som slog mig när jag hörde deras version av Motörheads “Killed by Death”, var att Lemmy själv nog skulle slita sitt hår om han hörde den, men helt klart fungerar den i D-Minus tappning. Det är nytt och det är fräscht!
Kontakt: d_minus@polisen.nu

Unease — A creative process in minor

Unease är en duo som spelar en suggestiv rock kryddad med en hel del elektroniska ljud. Detta bildar en fet ljudmatta och man får en uppfattning om att detta är välproducerat. Unease har även i Tommy Carlsson en mycket begåvad sångare, vilket lyfter soundet ytterligare. Jag får ibland en uppfattning om att stämningen på denna cd är att likna vid vid Tools senaste album och det är inget dåligt betyg. På det stora hela är detta en mycket komplett demo som kan föra Unease mycket långt.
Kontakt: www.mp3.com/unease

Confession of a Star

Ett intressant sound som enligt dem själva skall spegla en färd från 80-talspop till modern 2000-talsrock. Här finns 80-talets vemodiga syntklanger, 90-talets minimalistiska och anspråkslösa gitarrspel samt 2000-talets återupptäckt av energisk rock. Detta låter fräscht och nytt och det är en härlig blandning av både gammalt och nytt. Confession of a Star passar in helt rätt i tiden med sin musik och kan egentligen inte misslyckas.
Kontakt: www.ConfessionofaStar.com

Smut — Cold. Skin coma

Demokassens tyngsta bidrag i detta nummer kommer från Smut. Smut har ett internationellt gångbart sound som idag tilltalar en stor publik världen över. Närmast låter Smut som Godhead, NIN, Filter etc. Det är tungt och och det hela inramas av en elektronisk ljudmatta. Ska Smut bli det starka svenska bidraget till denna genre? Ja, varför inte, Smut har alla de kvaliteter som krävs för att lyckas.
Kontakt: http://www.versionstudio.com/smut