Bandpresentationer Scen 1

Echo Image

Norskt popfynd som blandar 80-talsinfluenser med moderna klubbeats. Debutalbumet “Compuphonic” har fått mycket uppmärksamhet och SAMA spelningen avslutar en lång Europaturné som förband till Apoptygma Berzerk. Ett nytt album ska släppas lagom till denna spelning.
Scen 1 kl. 18:00

Deathstars

Nytt svenskt crossoverband på Led Recordings (Yvonne och Hellacopters) som tål att jämföras med både Rammstein och Ministry. Albumdebuterade nyligen med Syntetic Generation som är en tung hybrid av synth och metall, inspelad i renommerade göteborgsstudion Fredman. Nya singeln “Syndrome” finns i handeln nu.
Scen 1 kl. 20:00

Fad Gadget

Depeche Mode var förband åt Fad Gadget i början av 80-talet. På Depeche Mode senaste turné var det ombytta roller. Fad Gadget alias Frank Tovey var den första artisten att få skivkontrakt på Mute Records. Har skrivit klassiska låtar som “Back to Nature” och “Ricky’s hand” och gett ut fyra banbrytande album. På SAMA uppträder Fad Gadget ihop med kompbandet Temple X.
Scen 1 kl. 21:00

Elegant Machinery

Exklusiv Sverigespelning! Bandet lade officiellt av för två år sedan men har nu återuppstått — åtminstone på livescenen — och gjort lyckade nedslag i bl a USA och Mexiko. Elegant Machinery vann priset för bästa liveartist 1998 men har inte uppträtt inför SAMA-publiken förrän nu. Missa inte detta unika tillfälle att återuppleva gruppens moderna klassiker!
Scen 1 kl. 22:30

Apoptygma Berzerk

Apoptygma Berzerk avslutar sin Europaturné på SAMA 2002 och kommer att varva klassiker med nya låtar från sitt senaste fullängdsalbum Harmonizer. Ett rutinerat liveband som rönt stora framgångar i både Europa och USA och som vet hur man skriver intelligent technopop med stora refränger. Besökte SAMA första gången 2000.
Scen 1 kl. 00:30

Bandpresentationer Scen 2

Run Level Zero

Svenska nykomlingarna Run Level Zero bevisar att hederlig Electric Body Music knappast gått i graven. Gruppen dundrar på i full fart på debutalbumet Symbol of Submission som kom i höstas. Framgångarna har inte uteblivit och nyligen spelade man förband åt The Mission i Holland och under hösten har också en kortare turné genomförts i Sverige och Tyskland. Kommer att sätta golvet i gungning på SAMA!
Scen 2 kl. 17:30

Sissy Prozac

Lika bra musiker som de är skådespelare. Sissy Prozac albumdebuterade för två år sedan med “Uppers for Downers” och sedan dess har det varit tyst. Under tiden har de lagt all kraft på en USA-lansering som de är mitt uppe i just nu. Medlemmarna har du under tiden också kunnat se i diverse svenska filmer och TV-produktioner som Lukas Moodyssons “Tillsammans” och SVTs “Sjätte Dagen”. Nu har de skrivit nya låtar som kommer ta publiken med storm.
Scen 2 kl. 19:00

XPQ-21

Karismatiske sångaren Jeyênne i österrikiska XPQ-21 förvandlar de pompösa låtarna på skivan Belle epoque till enkel, dansant musik på scen. Tillsammans med keyboardisten Nicque och trummisen Sascha Kepper levererar trion ömsom modern, ömsom klassisk synthmusik som borde tilltala vänner av exempelvis Soft Cell och Psyche.
Scen 2 kl. 23:00

Hocico

I en av världens mest förorenade städer, Mexico City, där våld är vardagsmat och mänskliga relationer blir allt mer sällsynta, avreagerar sig Erk Aicrag och Racso Agroyam genom att skapa aggressiv body music i bandet Hocico. Musiken är kraftfull och energisk — inte minst live — och den mexikanska duon har efterfrågats flitigt av SAMA-publiken.
Scen 2 kl. 22:00

Statemachine

Efterfrågad Stockholmstrio som äntligen är aktuell med nytt material, det första på nästan tre år. Omsorgsfulla musiker som inte lämnar något ofärdigt ifrån sig och som alltid övertygar sin publik med starka låtar, stark sång och ett starkt visuellt intryck. Ställde in på SAMA 2000.
Scen 2 kl. 23:30