Att tekniken går framåt inom musikindustrin råder det inget tvivel om. Hårdvaran blir mer lätthanterlig och man kan göra underverk hemma i lägenheten. Detta sätter också sina spår i vår lilla kasse då det blir svårare och svårare att välja ut de som skall vara med i numret. I detta nummer har alla demos en genomgående hög kvalitet och det var oerhört svårt att välja. Men det är ett rent nöje att se att det görs så mycket bra musik i vårt land. Så fortsätt att skicka in demos till oss, er tur kommer.

Cyanide
Cyanide är ett enmansprojekt och består av Johan Hanson. Johan spelar industritechno som för tankarna till Covenant och Apoptygma Berzerk. Bandet har den senaste tiden bombat redaktionen med demos och det var inte förrän vi fick demon Final Cut, där Cyanide har lagt sång på de tidigare instrumentala spåren som vi fick upp ögonen för honom. Cyanide har ett intressant sound som kan räcka väldigt långt och är jag inte fel underrättad så letar Cyanide efter en permanent sångare, ring upp!
Kontakt:
018-512832
cyanide@music.com

Airliner
Airliner är en duo som spelar new wave-pop på hög nivå och det är nästan så att man drömmer sig bort till det forna 80-talet. Att dessa grabbar har Yazoo, Erasure och OMD som idoler råder det ingen tvekan om. Det skulle dock vara intressant att höra ett par spår till då demon endast innehåller två spår + en mix. Det är mycket välproducerat och genomtänkt och jag kommer med intresse följa Airliners framtid, för inte kan detta band gå utan skivkontrakt så länge till?
Kontakt:
jonas@analogue.org

Chameleon Temper
Chameleon Temper är ett Umeåband med kvinnlig sångerska. Jag har lite svårt att placera den här demon. Till en början kändes det som Björk medan det senare lutar mer åt April Tears. Hur som helst har de ett unikt sound som tilltalar och de lyckas bland syntarna, trummaskinen och gitarrerna på ett smidigt sätt. De har sedan spetsat detta med en intressant röst.
Kontakt:
chameleontemper@home.se

Paris — Greatest Hits vol 1
Paris består av Emma, Annika och Mattias. Ingen av dem kunde spela trummor så det fick bli inbyggda rytmer från en leksakssynt. Det resulterade i en spelning på Hultsfreds demoscen och en av årets mest intressanta demos. Soundet är undergroundpop med unikt trumsound, vilket gör det intressant. Ryktet har dock nått redaktionen att Paris har skaffat en trummis. Huruvida detta är sant låter vi vara osagt men är nu så fallet, tappar de hela sin grej. Behåll leksakssynten!
Kontakt:
parismusic@hotmail.com

Lindesha
Det är inte många demoband som har hunnit med att göra turné USA. Lindesha är dock ett undantag. Som om det inte var nog skall de spela i London i sommar! Bandet har influerats av bl.a. Bowie och Morrisey vilket lyser igenom ganska kraftigt i deras musik. Demon är en fullängdare och det är en trevlig sådan, bra sound och en trevlig röst som sätter sin prägel på Lindesha. Bandet verkar ha de rätta kontakterna och det är väl bara en tidsfråga innan ett skivkontrakt är i hamn.
Kontakt:
e.bertz@bredband.nu
www.lindesha.nu

The Cardinal Carnation
Ännu ett band som verkar vara stöpta i samma form som Sisters of Mercy. Tyvärr ger inte detta recept några kontrakt längre men kan man glädja gamla Sisters-fans med denna demo, så är väl det helt ok. En närmare beskrivning behövs inte men varför anstränger man sig för att låta som Herr Eldritch? Egen identitet efterlyses.
Kontakt:
dtt@hgy.saffie.se
www.kanon.nu/musiksektionen

Tabloid — Starry blue
Tabloid är från Enskede och har varit med oss här på redaktionen ett tag. De har gått från klar het till klarhet och det är inte helt oförtjänt som de har blivit valda till numrets demoband denna gång. Gruppen har hela tiden utvecklats och står nu och knackar på dörren till ett skivkontrakt. Tabloid spelar en mogen synthpop med starka refränger och med ypperliga slingor. Detta varvas med skön sång från Caroline och Johan som ger Tabloid ett karaktäristiskt sound. Allt är väldigt genomtänkt och välproducerat. Ska detta bli vår nästa stora synthexport? Ja, varför inte!
Kontakt:
tabloid_information@yahoo.com
http://hem.passagen.se/tabloid

Presence of Mind
Synthpop är på stark frammarsch igen om man får tro dessa grabbar. Parallellen som jag genast drog var, “är det här Children Whitins förlorade album?” Likheten är slående, Presence of Mind sångare slår Children Whitins dito (Joakim Thureby) med hästlängder vilket är ett bra betyg.
Kontakt:
anders.wallroth@telia.com
mp3.com/presence_of_mind

Sisu
Finskt bly, nej tre grabbar från Stockholm. Sisu ger The Doors som inspirations källa men jag säger Yvonne, Yvonne och Yvonne. Soundet är nästan identiskt med den nu kultförklarade soundet från Yvonnes första platta. Kul att äntligen någon försöker att lägga sig i samma genre igen och utan att ens veta om det, starkt jobbat Sisu.
Kontakt:
Sisusthlm@hotmail.com
http://sisu.rules.it

Zero Music Magazine recenserar alla musikstilar. Skicka din demokassett eller CD till:
Zero Music Magazine
“Demokassen”
Box 6088
580 06 LINKÖPING