Efter en lång väntan och med fyra singlar i bagaget släpptes nyligen debutalbumet “Via Copenhagen” och snart lanserar gruppen ett eget klädmärke. Jag kontaktade bandets keyboardist, Jens, för att höra vad som hänt sedan sist.

“Gör ett andra försök”, en rubrik som passade bra in på svenska Tin Pan Alley för ett år sedan (se Zero 3/00). Först idag finns skivan i butik och vad annat kan man säga än tredje gången gillt?

— Nej, det är fortfarande samma försök fast lite senare än det var tänkt. Skivbranschen är sådan. Allt tar sån jävla tid. Fråga mig inte varför… men vi lovar, nästa platta, om den kommer, ska gå betydligt snabbare. Vi är väl helt enkelt tröga i starten. Som en gammal tänkulemotor ungefär, förklarar Jens.

Från debuten “Via Copenhagen” har det hämtats fyra singlar. Den senaste “Not Exactly” var precis som föregående “My Love has got a Gun” något mer poppig än gruppens tidigare alster som annars påminner en del om Day Behavior. Eftersom albumet innehåller både gammalt och nytt är albumet något varierat. Jens instämmer.

— Absolut, men det är vårt eget val. Vi tröttnade lite på att alla låtar skulle gå i moll och gå i 63 BPM. Ibland vill man ju göra en låt i 79.5 också… Vi känner dock att vi fortfarande pratar samma bildspråk i vår musik. Det är viktigt för oss.

— Vi droppade några låtar som skulle varit med då magi ej uppstod när vi gjorde om demolåtarna. Några som inte gjordes om och som egentligen är demos, är de två sista spåren på plattan, “Some kind of god” och “Home”. De var helt enkelt så bra som de var. Tycker vi.

Sångerskorna Linnea och Sofia är båda 24 år medan herrarna har spelat musik sen 70-talet, en åldersskillnad som de själva säger sig inte känna av. En av hemligheterna ligger i gruppmedlemmarnas gemensamma syn på musik men en annan bidragande orsak är humor. Jens beskriver gruppens sound.

— Det handlar om choco-cornflakes. Välpaketerat godis, fyllt av smakupplevelser med lite lagom vitaminer. Med andra ord, de som gillar det gillar det mycket, och de andra väljer istället gröt!

Vi fortsätter att diskutera framtiden och en eventuell turné. Jens verkar inte gilla rökiga klubbar, istället befinner han sig i Lidostudion och jobbar med låtar åt en av bolagets artister.

— Jag vet inte om det blir någon turné ännu. Vi jobbar med andra saker för tillfället som ligger närmare oss än en kall rockscen. Bl a så jobbar vi med kläddesignern Thomas Holmlund för en egen TPA-kollektion. Det far jag berätta mer om i någon kommande intervju.

— Vi jobbar också med en video som kommer kunna tankas hem från hemsidan, sedan jobbar Sofia som fotomodell åt Stockholmsgruppen och jag arbetar med NathalieTnsayes kommande skiva, så det finns inte mycket tid över. Men vi har köpt ett litet PA, så nu KAN vi repa, om vi vill!

— Sedan får vi inte glömma bort vårt alternativa band, Louisiana, samma människor plus gäster, bl a BLaO, Backlash, Petter Jahnstedt(?) och Martin Thomasson från Rockmonster, avslutar Jens.

Frågetecknet om den där Petter verkligen ska vara med kvarstår dock, hmm…