Årets sista SAMA-pris, Årets Artist, hade mycket blandat nomineringsutbud. Det stod mellan finalisterna Covenant, Håkan Hellström, Pluxus och Teddybears STHLM bland de band som ni läsare röstat fram. Vinnare, med flest läsarröster, blev Teddybears STHLM som under blandade publikreaktioner hämtade priset genom sångaren Patrik Arve. Teddybears STHLM, som under 2000 gjort det prisade albumet “Rock ‘n’ Roll High School” har som bekant lämnat hardcorerocken bakom sig och gått över till en mer elektronisk rock ‘n’ roll. I en segerintervju med Zero gör Arve en bekännelse.
— Vi har alltid snott alla våra grejer från DAF, allting. Enda skillnaden mellan gamla och nya Teddybears är vi dragit ner tempot lite numer, men allt är fortfarande DAF.

Arve är lite bekymrad över segern på SAMA.
— Synthmusiken ligger jävligt dåligt till om vi ska komma och vinna. Vi förstör. Även om det är kul att gränserna öppnas.

Under prisutdelningen sa han att det snarare var ett symptom på det dåliga utbudet av den svenska synthscenen än en seger för Teddybears att vinna Årets Artist på SAMA, något som fick publiken att bua. Han hoppades, i all välmening, att han skulle slippa komma tillbaka nästa år.