Då var det återigen dags att riva i kassen. Som vanligt så är det så många demos att alla tyvärr inte får plats att recenseras. Så sträck på er, ni som fått plats på denna sida, ni har slagit an en sträng hos demoredaktionen. Fortsätt att skicka in demos, för statistiken för att få skivkontrakt efter att ha varit numrets demoband stiger!

Shiftlock

Shiftlock är ett enmannaprojekt som består av Dan Törnqvist från Säffle. Han producerar sin musik på en Roland D20 och en “klen dator”, trots detta når han ett moget resultat. Musiken är en blandning av synth och klubbmusik. Som inspirationskällor kan Depeche Mode och Kraftwerk nämnas, speciellt de senare vars sound lyser igenom på flertalet av låtarna. Detta är inget negativt då Shiftlock har hittat sin egen nisch, dock efterlyser vi mer sång, som i “Smell of Tranquility”. Ser fram emot Shiftlocks kommande alster som skall spelas in i en riktig studio.
Kontakt:
0533-60141
http://www.shiftlock.kanon.se

Planet Superfly

I skuggan av Silverbullit och Ceasar Palace befinner sig Planet Superfly med ett liknande sound. Det luktar väldigt mycket festival om det här soundet och det är väldigt vägvinnande för tillfället. Bandet är just nu väldigt nära ett skivkontrakt och det gör de sig förtjänta av. De har spelat både på Arvika- och Hultsfreds-festivalen. Det säger en del. De vågar sticka ut näsan och har ett intressant sound.
Kontakt:
013-238804 (Promopop)
www.promopop.com

Closer Contact

Håller du på att spela in en film och saknar bakgrundsmusik? Då är det här rätt kille att kontakta. Dyster “filmmusik” med sköna ljudmattor är Closer Contacts melodi! Det här är kanske inte vad skivbolagen letar efter, men det kan vara nog så intressant för våra filmbolag och det är inte fy skam det heller!
Kontakt:
013-154653 (Magnus Larsson)

Syntral

Skåningar verkar ha en förkärlek till billiga trummaskiner och klappmaskiner. Här i Malmöbandet Syntral har vi ytterligare ett exempel. Som Second Decay fast på skånska, lär någon har sagt till bandet och det ligger väl någonting i det. Själv tycker jag gruppen mera låter som tidiga Page, och inte helt oväntat gör de cover av Adolphsson & Falks “Blinkar Blå”, vilka de anger som starka inspirationskällor jämte Lustans Lakejer. Men hur kunde ni missa Page, det är ju trots allt så ni låter.
Kontakt:
040-81444
pellepluring@hotmail.com

Polyester

Är alla skivbolag lika glada i Håkan Hellström som Aftonbladets Per Bjurman, ja då är det här en given hit. Polyester verkar vara stöpta i samma form som Håkan utan att de ens vet om det. Bandets ambition är nämligen att låta som en blandning av The Smiths, Motorhead och Kraftwerk. Jag har svårt att tro att en sådan blandning skulle låta som Polyester, men vad vet jag. Jag tycker ändå att de har fått till en rolig och intressant demo som mycket väl kan ge dem ett skivkontrakt. Förresten, var inte Stephen King inblandad i mordet på Palme?
Kontakt:
polyester@popstar.com
http://polyester.just.nu

Commando-Z

Hör du till dem som känner att musiken till din gamla commodore 64 är ganska schysst? Då är nog Commando-Z något för dig. Gruppen avverkar bl.a. den gamla slagdängan “Big in Japan” på tv-spels-manér. Det är ganska svårt att ta dessa grabbar på allvar, men jag är fullt övertygad om att det finns folk ute i Svea rike som uppskattar det här. Jag menar, även Anton Maiden lyckades ju sälja plattor.
Kontakt:
http://tranfer.to/commandoz

Shaub Lorentz

Tydligen skall man se så töntig som möjligt ut och spela rivig brit-pop idag. Det här låter Weezer ända ut i fingerspetsarna. Bandet hävdar att de vill kalla sin musik för Shaub Lorentz musik, för att det är svårt att förklara den, hmmm. Att förklara dess stil är inte alls svårt säger jag. Vanlig enkel brit-pop, varken mer eller mindre. Och ja, de här grabbarna ser verkligen töntiga ut, så det kanske finns en framtid för dem!
Kontakt:
070-7905242
fredrik_holmberg@spray.se

Namur

Namur har redan lyckats få ett skivkontrakt med Crying Bob Records. Bandet samarbetar nu med producenten Rolf Klinh vilket förhoppningsvis skall resultera i en cd till hösten. De spelar en suggestiv pop med såväl dansanta som lågmälda influenser. Kan liknas vid band som Radiohead, The The, Primal scream osv. Namur har spelat mycket live på klubbscenen i Stockholm och har blivit omnämda som ett av de bästa demobanden på P3 demo.
Kontakt:
08-201009
daniel@cryingbob.com

Loud Silence

Det första jag tänker på när jag får höra Loud Silence är Crowded House. Första spåret “Ocean” är otroligt stark och sätter sig direkt, det är en låt som berör, man lutar sig tillbaks och tänker efter. När sedan demon rullar på, så får jag känslan av danska DAD, dock inte deras första alster. Helt klart är att det här bandet sitter inne med en hel del kunskap som de måste få utlopp för. Det råder inga tvivel om att de kommer att få det inom en snar framtid.
Kontakt:
loudsilence@moonman.com
www.listen.to/loudsilence