S.P.O.C.K är tillbaka med sitt bästa album hittills. Efter två års flaxande runt i galaxerna får vi åter höra deras moderna och nyskapande rymdpop. Hemma i Androids jordliga boning konstaterar han:
— Vi har aldrig tidigare varit så nöjda med resultatet, vi är verkligen supernöjda och det känns oerhört bra. Efter förra plattan, “1999”, började vi redan efter några veckor hitta nya lösningar på vissa problem vi stött på. Nya idéer om musiken flöt upp och vi började nästan direkt jobba på denna platta. Nu har skivan, i princip, varit klar sedan ett halvår och hittills har inte känslan som vi fick efter “1999” infunnit sig. Problemet, eller kanske snarare rädslan, är nu istället att vi inte är riktigt säkra på att vi kan toppa detta!

Omslagen till både albumet och singlarna är tagna ifrån den portugisiske serietecknaren, Daniel Torres, äventyr om rymdhjälten “Roco Vargas”. Kvalitén som innehållet borgar för syns även på omslaget.
— Av en slump hittade vi en bild av Daniel Torres som vi tyckte passade till första singeln och på den vägen är det. Hans bilder passar väldigt bra in i den stora bilden som även innefattar såväl konserterna som scendräkterna.
Alltså även nya scendräkter. De är designade och sydda av Jenny Berglund och de användes för första gången på Tivolifestivalen i Helsingborg sommaren 2000.
— Vi fick dräkterna fyra timmar före det att vi skulle stå på scen. Byxa och tröja i ett material som vi trodde andades lite mer. Tidigare hade vi ju en jacka som vi kunde ta av oss om det blev för varmt, det kunde vi alltså inte nu. Tivoli var fullpackat och temperaturen i lokalen var därefter. Vi höll på att dö helt enkelt. Efter halva spelningen kände jag att nu är det slut, nu kollapsar jag. Vi lyckades dock hålla ut. Men när vi körde “Klingon” som extranummer var jag väldigt nära att svimma. Vi hämtade oss inte från det förrän dagen efter. Tröjorna gjordes efter det om till jackor för det vill ingen av oss vara med om igen.
Bilderna till bookleten är tagna av Johan Berglund, Årets Fotograf 1999.
— Vi var superbästisar under de sista tonåren. Den första låten jag skrev spelade vi in tillsammans, han hade nämligen en Poly-800 och en Dr. Rhytm. Vi tog en vanlig bandspelare och meckade lite med den så vi kunde spela in på flera kanaler. Det hela avslutades med ett releaseparty på stranden.
I bokhyllan står tre SAMA-priser.
— De är vi verkligen glada för. Två gånger årets album och en gång årets liveartist. I år har vi väl egentligen bara chans på årets singel, men personligen tror jag mer på Covenants “Dead stars”, jag gillar den som fan. Får vi årets liveartist eller årets artist blir jag mycket förbryllad, vi har ju knappt spelat eller synts i Sverige i år.
Under 2001 kommer S.P.O.C.K att synas desto mer bl.a. på SAMA. Om de får pris för årets singel är väl kanske lite osäkert, men om de inte far pris för årets album nästa års SAMA blir jag mycket överraskad.