Även till detta nummer har vi fått intressanta demos. Vi utlyste också en tävling tillsammans med SAMA där man kunde vinna en spelning på galan. Vi ägnar därför vår sida “numrets demoband” åt vinnarna i denna tävling. Numrets demoband i nästa nummer kommer att vinna ett skivkontrakt.
Se annons nedan.

Ronja

Ronja levererar här en demo och ett sound som kan liknas vid The Cardigans på ett tidigt stadium, varvat med lite av den stämning som infinner sig på Twin Peaks soundtracket, lite mystiskt och skrämmande. I jakten på att försöka hitta sin egen stil har Ronja tagit till det gamla begreppet scratch. Om det lyckas? Ja, varför inte. Frågan är om skivbolagen köper det?

High-tech Addicted Legion

Everything Sucks… But it’s ok

De här killarna är inget man släpar hem till svärmor, tjejer. H.A.L är riktigt arga och stygga, vilket visar sig ordentligt på den här demon. H.A.L’s nya demo bjuder på ett brett sound av metal/hardcore/rap/techno och låtarna är mer energiska,argare och intensivare än på deras förra demo. H.A.L anser att det är dags för något nytt, de vill inte bli jämförda med band som KORN, Tool, Pantera osv. Jag tycker att de lyckas med det också. H.A.L har ett nytt fräscht sound som de kan nå mycket långt med. Kan liknas mer vid Slipknot än nyss nämnda band och för Slipknot har det gått ganska hyfsat.
021-139131

OSC

Ett Noize Head och en synthpoppare slog sig samman för att skapa musik. Vad blev det av det? Ren och rak EBM, såklart. Det här är den egentliga fortsättningen på Pouppe Fabrikks första skivsläpp “Rage”. Klarare kan det inte beskrivas och det behövs heller inte. Sitter du hemma och gråter över att PF började använda gitarrer skall du kontakta dessa killar.
Joakim Laurén 070-3449508

De!Funct

Består av Krister Petersson musik, Thomas Nilsson, sång och text, samt Sofie Franksson. De!Funct spelar Electric drinking music enligt dem själva, vilket kan liknas vid den rådande Front 242 febern i slut av 80-talet då alla band lät likadant men inget ont i det. Kul med ett kvinnligt inslag i den så annars mansdominerade synthvärlden. Borde kanske jobba lite på soundet, men det kan kanske bero på att herr Pettersson har lite många järn i elden.
zvampen@tjohoo.se

Melody Lane

Riktig synthpop med intressanta slingor. Melody lane har ett riktigt intressant sound som tål att tittas närmre på. Bra sång och riktig demokänsla. Det skulle vara kul att se vad det här bandet skulle kunna åstadkomma med en riktig producent och en riktig studio. Och visst det låter det riktig 80-tals pop, imponerande. Herr Petersson, det är här du skall lägga din kraft.
Kontakt: zvampen@tjohoo.se

Canonized Lap Dog

Pop i Page anda. Det här är Krister Peterssons soloprojekt. Musiken görs i fruity loops med lättsamma humoristiska texter. Att C.L.D är inspirerade av Page mynnar ut i covern på Pages “Dansande man”, en rolig och annorlunda tolkning. Herr Pettersson gör nog rätt i att lämna över mikrofonen till andra, som han gör i sina övriga projekt. Och varför inte kalla soloprojektet rätt och slätt för Krister Pettersson.
zvampen@tjohoo.se

Animals in Jungels

Vad döljer sig bakom det här Tarzaninspirerade namnet? Jo, trallvänlig, välsjungen och välproducerad synthpop. Klappmaskinerna får jobba hårt och det osar 80-tal lång väg, starka referenser är Blamange Yazoo och sist men inte minst Lustans Lakejer. Sina förkärlek till det forna 80-talet blottar de i hiten “1980 popsong”. Att de här killarna har filmen “G” som favoritfilm och välfönade synthluggar råder det inga tvivel om eller? Sen kan väl namnet diskuteras om man skall vara petig.

Naked God

Naked Gods register sträcker sig från Syntpop via crossover till alster som bygger på gitarr-riff, basen kommer alltid från maskiner. Detta utan att släppa den röda tråden som kännetecknar Naked God. En demo som håller sig levande genom alla 11 spåren, vilket visar tecken på ett brett musikaliskt kunnande. Kul att någon vågar sticka ut och inte låsa sig i ett fack.
staffan.melin@usa.net

Nightclub

Vad nu, denna röst känner jag igen! Visst, den visar sig tillhöra Nina Natri även sångerska i välkända Fidget. Tillsammans med kollegan Daniel Claeson från Fidget har de fått ihop två riktigt 80-tals doftande synthhits. Låtarna “It’s my Turn Now” och “Sedated” är två givna hitlåtar som jag nästan vågar lova att ni kan köpa på färdigpressad CD innan årets slut.

Daniel Vagerstam

La musique mystique

Vagerstam gör en Nordman, han plockar fram nyckelharpan och kombinerar denna med diverse beats och folkmusik. När han låter nyckelharpan vara låter det här riktigt bra, och om man jämför honom med Nåid och Everything about the girl är man inte helt ute och cyklar. Låten Alone är demons starkaste spår med kvinnlig sång. Som sagt, låt nyckelharpan vara, det här är bra och originellt ändå.

Zero Music Magazine recenserar alla musikstilar. Skicka din demokassett eller CD till:

Zero Music Magazine
“Demokassen”
Box 6088
58006 LINKÖPING