Zero ringde upp Torny Gottberg för att prata om den närmaste framtiden med USA-turné och ny platta i antågande, men framförallt om Project X närvaro på Internet.

Den officella Project X-siten finns på www.octoprod.se/project-x. Torny berättar att det även finns ett antal fanpages ute på webben och att några av de bästa är länkade från deras egen site. Jag frågar vidare om de aktivt jobbar med siten.
— Vi uppdaterar siten minst en gång varannan vecka med nyheter, bilder, skvaller och annat. Tanken är att sidan aldrig skall kännas inaktuell. Vi lägger även upp ljudklipp från spelningar mp3-format. Inom kort kommer vi att lägga upp videon till låten “The System Is Dead”. Något som alltid är ett problem är nerladdningstider på siter, vi vill försöka göra en enkel, snygg och informationsrik site utan att folk skall hinna bli gråhåriga under väntetiden.
De delarna som bandet kommer att satsa på enligt Torny är att utveckla är merchandise-sektionen som han tycker stått stilla alldeles för länge. Det är det första som behöver ett lyft. Han fortsätter:
— Sedan blir det som sagt videoklipp och mer recensioner. Allt är som vanligt alltid en fråga om tid.
Torny är sångare och programmerare i svenska bodybandet Project X. Bandet har nyligen signat ett licensavtal med kanadensiska skivbolaget Inception Records. Första skivan på den nordamerikanska marknaden släpptes i slutet av oktober. Project X är mycket nöjda med avtalet och om allt går i lås kommer bandet i maj att åka över till USA och Kanada för en tvåmånadersturné. Torny berättar att hela bandet är rejält spända på den nordamerikanska turnén och ser fram emot att se hur publiken tar emot deras skiva och livespelningar. Det som ligger närmast i tiden är annars den nya singeln “Reminder” som släpps i mars/april.

Torny Gottbergs tre favoritsiter:

www.jam.se
Jam är en sida för försäljning av instrument. Bra att kolla på när man letar efter udda synthar och samplers.
www.psxcare.com
Det är precis som det låter, tv-spel! Vad vore livet utan det? Bra prylar till bra priser. Väl värt ett besök om man är intresserad av tv-spel.
www.ryanair.com
Flyg ruskigt billigt till en av Europas trevligaste städer, London. Jag har tagit några vändor i år och beställer oftast på den sidan.