Leiny kommer från Jönköping och har funnits i tre år. En försommardag besökte de samma klubb i Halmstad som en viss Zero-medarbetare. Det överlämnades demos och efter lite sömn var det dags för en första genomlyssning. Vad vi tyckte förstår du nog.

Gruppen består av fem herrar i 20-årsåldern, Patrick, Bjoern och Joakim som har spelat tillsammans i tre år. Under det senaste året har Erik Mjörnell (gitarr) och Martin Claesson (synth) gjort gruppens sättning komplett.
Leiny har utforskat diverse områden inom musiken för att hitta en form som är rolig att utveckla och hållbar att lyssna på, samt skapa egen stil och ett eget sound. Musiken har vissa likheter med Kent. Jag lämnar frågan öppen och Bjoern svarar:
— Att bara nämna en inspirationskälla är fruktansvärt svårt, särskilt som vi aldrig haft för avsikt att låta som något annat band. När vi skriver eller spelar in en låt resonerar vi inte “hur skulle Kent eller U2 ha gjort?” utan mer “vad passar här?” Det som låter och passar bäst för att få rätt känsla på en låt är alltid det som används.
— Influenser… fortsätter Bjoern… bra fråga. Alla i bandet lyssnar på väldigt mycket och olika sorters musik, t ex: The Cardigans, Depeche Mode, Marilyn Manson, Limp Bizkit, Primal Scream, DIO, Smashing Pumpkins och Beatles. Bra musik är alltid bra musik.

För mig var det första kontakten med gruppen, men Leiny har en bred publik runt om i Sydsverige och även en del bolag håller utkik efter dem.
— Det stämmer, vi håller kontakt med ett antal av de större bolagen i Stockholm. Varför ligger alla skivbolag där förresten, det ligger ju för tusan nästan i Finland! Men de håller sig i varje fall väldigt positiva till det vi gör. Den som lever får se!
— Närmast jobbar vi på att få en spelning i Stockholm, så att de lata skivbolagskillarna som inte orkar åka någonstans för att se oss får sin möjlighet.

Vad är då bäst med musiken och Leiny?
— Varje gång vi skrivit och spelat in en låt som kommer att hålla länge får man en otrolig kick av att ha lyckats. Sen om någon annan tycker om det, så är det ju en extra kick att någon kan känna det vi vill förmedla genom musiken. Så länge vi är ärliga mot oss själva så är jag nöjd.

Patrick Alvarsson — sång gitarr.
Bjoern Isaksson — bas.
Joakim Sehlstedt — trummor.
Erik Mjörnell — gitarr.
Martin Claesson — synth.

Den senaste informationen om bandet hittar du här: http://go.to/leiny