Ännu känner inte många till den svenska rockgruppen Sissy Prozac, men medlemmarna är inte helt okända personer. Bandet består av fyra skådespelare på väg att göra det stora vägvalet, samt den avhoppade Saft-medlemmen Jesper Hörberg. Tillsammans skapar de en slags programmerad rock. Zero ringde upp gitarristen Ola Norell för att få en första inblick i bandet.

Scenskolan i Göteborg blev starten för Sissy Prozac. Det var här sångaren Sunil Munshi, gitarristerna Ola Norell och André Sjöberg samt Malin Larsson träffades. Först handlade det om en punkig och skitig slags rock’n’roll förklarar Ola Norell när jag ringer honom en tidig fredagsmorgon. Han har en ledig fredag från jobbet som skådespelare. Både Ola och Sunil har varsin stor roll i svenska dramaserien Sjätte Dagen. Annars arbetar Ola på Uppsala stadsteater.

Under våren har singlarna “Happy Hooker” och “I Love You” gått varma i radio och snart är det dags för debutalbumet “Uppers for Downers”. Jag ber Ola berätta lite mer om hur det startade.
— Alla ville spela så vi startade ett band under vår tid på Scenskolan i Göteborg. Vi spelade en slags rock/punk, inte alls likt det vi spelar idag. Vi kom från olika delar av landet och när vi slutade där blev det Stockholm för samtliga. Jag stötte ihop med Jesper Hörberg som jag kände sen tidigare, han spelade då i Saft. Han fick några låtar som han styckade upp ordentligt. Det var det som fick det att flyga. Innan kändes det som ett dåligt demoband men med Jespers programmerande blev det helt rätt. Han spelade upp det för Safts skivbolag Eternity Records och de nappade direkt.

Jesper Hörberg som numera är trummis och programmerar mycket av musiken valde att lämna gruppen Saft i mitten av 1998 för att satsa helt på Sissy Prozac, något som betytt mycket för gruppen tycker Ola. Något annat som är viktigt är gruppens namn som kan verka något märkligt, men även singeln kan väcka vissa känslor.
— Vi bråkade om gruppens namn. Vi hade två förslag, Sissy och Prozac. Vi bestämde oss då för att ta båda när vi inte kom överens. Singeln “Happy Hooker” har Sunil skrivit och han syftar på branschen eller både musik och skådespelarvärlden. Det går ut på att spotta upp sig och vara kaxig. Man måste helt enkelt sälja sig själv för att överleva.

Alla gruppmedlemmarna är utbildade skådespelare och det är inte bara musiken som lossnat det sista året. Även skådespelarkarriärerna har skjutit i höjden. Framförallt då för Ola och Sunil som tidigare nämnts har varsin roll i den svenska dramaserien Sjätte Dagen. Vi diskuterar en stund om serien och om Olas roll innan jag frågar hur det känns att folk förknippar en med en rollfigur i en tv-serie.
— Man får skylla sig själv. Jag har valt det själv men det är skitjobbigt. Annars är man ju alltid sig själv i rollen. Man hämtar ju allt från sig själv, kroppsspråket och så vidare. Men jag uppfattas och beter sig annorlunda i verkligheten.

Ola spelar en av två bröder i serien (Viktor) och Sunil en bilmekaniker (Stig). Båda två är ganska stora roller och serien fortsätter i höst.
Hur kommer det att påverka Sissy Prozac om de får fler uppdrag?
— Vi har väl tänkt att det ska funka i perioder. Vi tänker ge musiken ett år nu, sen får vi se. Albumet släpps troligtvis i maj och heter Uppers For Downers. Det kan väl bäst beskrivas som pubertal programmerad rock’n’roll.
Så det är inga fler film- eller skådespelarjobb på gång för din del?
— Närmast kommer jag att jobba på Uppsala Stadsteater men sen kommer jag även att synas i Lukas Moodyssons kommande film Tillsammans där jag har en ganska stor roll. Den är redan inspelad och går upp på bioduken i höst.

Sissy Prozac går förmodligen en ljus framtid tillmötes. För någon månad sedan skrev de även på för Per Gessles förlag Jimmy Fun Music där stallkollegerna i Elephant återfinns. Innan jag lämnar Ola ber jag honom berätta hur serien Sjätte Dagen slutar så vi kan göra annat på lördagskvällarna i höst. Ola skrattar och säger.
— Neeej, då fälls jag för kontraktsbrott.