Vår demokasse var välfylld denna gång. Därför har vi inte kunnat skriva om alla. Vi kommer därför att lägga upp fler demorecensioner på vår hemsida. Fortsätt skicka demos. Adress finner du i kontaktrutan på denna sida.

Elasmo
Same

För ett år sedan hörde jag gruppens första demo som jag redan då lyssnade lite extra på. Nu har Göteborgsgruppen växt till sig och soundet och produktionen är unikt bra för att vara en demo. När de smattrande syntharna går igång och sångerskan Anna Hammarstrand tar micken finns ingen tvekan. Elasmo är ett framtidshopp och det skulle förvåna mig mycket om de inte hade ett skivkontrakt med något majorbolag innan årets slut. På demon utmärker sig sköna “Kiss It All Goodbye” där Annas sång inleds i bästa Nina Persson-anda som mynnar ut i en stark Garbage-refräng. Andra spåret “Please” är lite för mycket åt Depeche Modes “Walking in My Shoes” för att kännas fräsch men avslutande “Animal Boy” blir en perfekt avrundning. Ingen tvekan om att detta är numrets demo. Se intervju med gruppen på nästa sida.

Jimmy Fun Music
Box 1931
171 19 Solna
http://come.to/elamo

Brus
Transfusion

Wow, schlager! “Jag vill aldrig bli som du, du är inte min idol, följer inte dina spår” sjunger 19-årige Anders Wallgren på inledande spåret “Min Idol”. Saft är nog en stor inspirationskälla och hade de gjort “Min Idol” hade det varit en radioplåga. Nu framförs den istället av Anders och den är bra ändå. Övriga låtar håller inte lika hög klass men med en bättre produktion kan nog Anders gå en ljus framtid till mötes.

Anders Wallgren
0520-31759
brus@musiker.nu
http://listen.to/brus

Crowhead
Demo 2000

Från Norge kommer denna grupp och de levererar lugn harmonisk popmusik. Om man ska ge sig på att förklara gruppens sound får det bli Depeche Mode-låtar framförda av en lugnare gothgrupp. Det är absolut inget fel på sången, låtarna eller produktionen men hitsen uteblir. Med några starkare låtar ligger nog kontraktsförslagen inte långt borta.

P.O Box 512
1703 Sarpsborg, Norge
crowhead@c2i.net

Wastescape
For Ages

Med en lugn mörk rockmusik med klara goth-influenser framför denna Växjö trio sina låtar. Ibland blir det lite väl deprimerande men gruppen håller sig hela tiden ovan ytan. Trots att demon inte innehåller några riktigt starka låtar så är de nog något för de renodlade gothbolagen att titta närmare på.

Skottvägen 6
352 53 Växjö
Köp demo: 30 kr + porto.
0470-22702

Nomy
Reaching Out

Bakom Nomy står Patrick Marquardt. I ett rekommenderat brev skickar han sin skiva och förklarar i ett brev att han är riktigt nöjd med sina låtar. Mina förväntningar skruvas naturligtvis upp. Patrick behöver inte skämmas; detta är högklassig techno och med en ordentlig produktion. Det handlar om dansant techno där Richi M och Sash ligger nära till hands. Jag tror vi snart får höra Nomy på dansgolven och med lite tur kanske han blir ett nytt Antiloop men då krävs en HIT!

c/o P Marquardt
Lobeliav. 3
523 33 Ulricehamn
nomy@rocketmail.com
0321-16368

Kaleid
In Different Light

Bakom Kaleid står Per Johansson från Nybro och han har fått ihop en perfekt demo på tre låtar, snyggt förpackade precis som det ska vara. Låtarna är mycket starka och väl genomarbetade. En blandning mellan U2, Depeche Mode och The Cure är nog ingen felaktig beskrivning av Kaleids musik. Per kan gå långt men då krävs fler idéer och mer vågade låtar.

Jutarnasväg 31
382 45 Nybro
kaleid@rimail.com
http://on.to/kaleid
0457-26469

Chapter Blue
Disc Boot Failure

Chapter Blue har blivit något av Zeros husband. Detta är fjärde demon på mindre än ett år och det är riktigt kul att se hur bandet utvecklats. Jämfört med förra demon “Mono” är detta ett fall framåt. Bandet har nu funnit en egen stil och närmar sig trip-hop fast ändå inte. Fortsätter bandet sin utveckling ser vi dem nog på Hultsfreds demoscen nästa år.

c/o Johan Andersson
Smidarev. 3
241 96 Stockmöllan
http://chapterblue.dhs.org
046-2116447

Hollywood Morgue
Demo

Det hörs direkt att detta band inte är svenskt. De kommer från USA och de presenterar något alldeles extra. Bra låtar, bra sång, bra produktion, ja i stort sätt allt stämmer. Det handlar om rock med elektroniska inslag; inget unikt men ovanligt bra. Det är inget snack, när jag skriver detta har de redan kontrakt? Eller…

P.O Box 230834
Centreville, VA 20124, USA
www.hollywoodmorgue.com

Inimikal
Same

De flest demos är idag brända på cd så det är alltid kul med en kassett. Inimikal är för produktiva. Det känns som en demo som inget skivbolag vill ha, inte heller en tidning. 10 låtar som är alldeles för långa, men okej i Inimikals fall då det handlar om instrumentalmusik. Första spåren låter som hämtat från någon skräckfilm, men efter ett tag blir allt till en stor röra och det blir inte alls samma känsla.

c/o D. Lindfors
Lördagsg. 9
415 12 Göteborg
inimikal@disinfo.net
http://listen.to/inimikal
031-432021

Zero recenserar alla musikstilar. Skicka din demokassett eller cd till nedanstående adress:
Zero Music Magazine
“Demokassen”
Box 6088
580 06 Linköping