Sist ut på skivan är Gorillakillarna som var totalt okända för mig innan. Stenungsund är bandets hemort och bandet består av fyra individer vid namn Anders (sång, gitarr), Pontus (sång, bas), Fredrik (gitarr) och Peter (trummor). Gorillakillarna spelar nånstans mellan Iron Maiden & Rich kids on LSD, och precis som Amok har de svenska texter till deras ganska utländska sound. Fredrik svarade:

Eftersom ni är okända för mesta delen av Sveriges befolkning, kan ni väl inleda med (en rolig) historia!
I kalla krigets tid när supermakterna rustade för fullt kände den svenska försvarsmakten ett behov av övernaturlig kraft. En icke ont anande FBU-elev utsattes då för ett fruktansvärt experiment som gav honom övermänskliga krafter. Fredrik lämnade det militära och blev Freddy Dead.
När Anders en kväll satt och spanade efter utomjordiskt liv med sin slitna kikare så slog hans högsta önskan in. Han såg ett UFO. Han blev kidnappad av denna okända livsform, men efter ett par timmars diskussion har han nu kontrollen över hela den Pleiadiska rymdflottan och kallar sig Captain Andy.
När åskguden Tor jagade jättar på Tjörn före Ragnarrök, tappade han sin hammare Mjölner utan att hitta den igen. 5000 år senare hittade en blott tioårig hårdrockare den i sin mammas potatisland. Efter denna händelse kallar han sig för God of thunder och det sägs att när han spelar trummor så kommer ovädret dånande.
Julen 1989 slaktades det en gris i Jörlanda, en radio aktiv gris. Blodet som tappades ur den blev en blodkorv. Den unge Pontus klämde i sig den radioaktiva korven när hans far var bortrest. Efter denna händelse blev han tvungen att dricka färskt blod varje fullmåne för att inte åldras och dö. Han blev Chief Pontiac.
Hösten 1994 korsades dess vägar.
De bestämde sig för att bilda ett band som kom att revolutionera den svenska punkscenen.
De kom att kalla sig GORILLAKILLARNA. (Ännu ett exempel på hur det kan gå till när ett band bildas! /red)

Rullar verkligen heavy metal?
Självklart! Vad vore den moderna musiken utan band som W.A.S.P., KISS, IRON MAIDEN, VENOM & HELLOWEEN? (Lite mindre hårdrockig. /red)

Varför döper man sig till Gorillakillarna?
Det undrar vi med, men det var faktiskt så att jag (Fredrik) och Anders startade bandet som ett könspopband i ONKEL KÅNKEL:s spår under namnet PAPPA HUND OCH PAPPA KISS men detta var inte roligt så vi bestämde oss för att spela riktig punk med hårdrocksinfluenser så vi bytte namn och tog in två kompisar till. Och då kom Anders på, bara hux flux, att vi skulle kalla oss GORILLAKILLARNA.

Hur kom ni med på 3 i en #3? Är ni nöjda med resultatet?
Vi skickade vår demo till Stephan på Kamel och han ringde oss nästkommande vecka och frågade om vi ville vara med och det ville vi självklart.
Vi är väl lite halvnöjda med resultatet, jag tycker personligen att det är alldeles för klent gitarrljud men det håller de andra med om tror jag…
Annars duger det väl, men nästa gång vi ska spela in så skall vi nog ta lite mer tid på oss i studion.

Vad diggar ni Hylands hörna & Amok?
Hylands hörna är jävligt bra tycker vi alla fyra, däremot har jag lite svårt för Amok men detta beror nog på att det är så ruttet ljud på deras inspelning.

Vad gör man en genomsnittlig ondsdag i Stenungsund?
Repar och dricker folköl.

Har ni gjort några demosar?
Ja, vi har gjort en som heter “Gud älskar oss lika mycket som vi hatar honom”. Denna recenserades i Göteborgspostens fredagsbilaga Aveny och där fick vi betyg 4 av 5. Inte nog med detta han som recenserade kassetten skrev också att “Trots att man hört det förut så tycker jag nog banne mig att GK är bra mycket bättre än vad Ebba Grön nånsin var och för tillfället helt outstanding på den moderna svenska punkscenen”. Det är vad jag kallar en recension! Vi fick även 4 av 5 i tidningen Chili som delas ut gratis på alla gymnasieskolor i Sverige.

Influenser?
Våra influenser är väldigt olika, så här följer vad var och en av oss influeras av:
Fredrik: Deadguy, Slayer, Iron Maiden
Anders: Venom, Imperiet, Iron Maiden
Pontus: Kiss, Exploited, Iron Maiden
Peter: Helloween, Gamma Ray, Iron Maiden

Sidoprojekt?
Det är bara Peter som spelar i Forklift, de spelar en blandning av Smashing Pumpkins & Fireside.

Vad händer med Gorillakillarna i framtiden?
Vi fortsätter spela rock’n’roll.

Avsluta på ett uppriktigt sätt!
There’s only two reasons to live, the two dogs in the car!

Gorillakillarna
c/o Fredrik Jonsson
Ängskrassevägen 4
444 45 Stenungsund