Tyvärr har jag fått väldigt få demosar att recensera, jag har faktiskt fått betydligt fler skivor, vilket kan uppfattas rätt märkligt. Till #3 vill jag bli dränkt i demokassetter. Demo är mitt favvo-format! Vad väntar ni på…?

Gorillakillarna
“Gud älskar oss lika mycket som vi hatar honom”

Det här är alltså demon som förärade de snuthatande Gorillakillarna en plats på 3 i en #3, och som en GP-skribent kallade “bättre än Ebba Grön” & “helt outstanding på den moderna svenska punkscenen”. Visst är GK bättre än vad Ebba Grön nånsin var, men outstanding när det gäller svensk punk är de knappast. Dock ett mycket trevligt inslag i den svenska punkfloran. Demon har tolv visor att erbjuda, varav fem stycken sjungs med engelsk lyrik. Låtmaterialet är överraskande starkt och bra. Gorillakillarna har på denna kassett förstärkts med några körtjejer & diverse blåsinstrument, till deras hårdpunkrock, och det låter superbt! Ljudet är helt okej som demoljud och sången är utmärkt & mycket tydlig. Jag tror demon fortfarande finns till salu och den borde väl kosta 20 kr + porto.

A.I.S.
“Apathy”
(Olof Napalme tapes 002)

Vill minnas att jag läst recension på denna hära demon i nåt annat zine, och i så fall heter gruppen Alkis In Shades och demon heter “A lesson in violin violence” (?). Skitsamma, demon är skickad från Landskrona och bandet lirar en hysterisk death/grindcore med några inslag från hardcorens barndom. Det manglas friskt, och visst kan det vara kul att rensa hjärnan med sånt här efter en hård skoldag, men bröölsången borde bytas ut mot en mer melodiös sådan. Tycker jag. Vi bjuds på fyra gulliga visor & det är precis lagom för att fortfarande ha hälsan vid liv. Tre egenhändigt komponerade stycken och en Exploited (!) cover. Punk rules! Musiken påminner stundom om öländska Unarmed, men Skåne-kvintetten är några smulor råare. Ett stort plus ska delas ut för att texterna är tryckta på demo-foldern, texter borde alla demos innehålla. Ljudet är överraskande okej, lite grötigt kanske, men det gör ju musiken än charmigare. En ganska mysig kassett, sammanfattningsvis, som blir din för 20 spänn + porto. Gitarristen Asp spelar förresten trums i ett svinbra råpunkband som heter Plast. De blir förmodligen intervjuade till 3:an och de har gjort några demos som alla bör beställa.