Amok från Lund är originella på flera sätt. Dels för att de är det enda bandet av de nio banden som medverkat på 3 i en-utgåvorna som inte spelar trallpunk (Okej, Annars & Gorillakillarna är väl inte direkt trallpunk, men de ligger däromkring). Amok spelar nämligen new school hardcore. Jaha, tänker ni, ännu ett sxe-band. FEL!!! Grabbarna i Amok är definitivt inte straight och dessutom sjunger man på svenska. Ja, typ Abhinanda på svenska eller nåt i den stilen. Början till Amok skedde i slutet av 91. Lunda-pågarna som utgör Amok äro: Filip / sång, Charlie / gitarr, Andreas / bas, Rasmus / trummor & så mitt intervjuoffer Robban / sång & gitarr.

Hur ofta löper ni amok?
Vi löper AMOK 24 timmar om dygnet & 7 dagar i veckan.

Hur kom ni med på 3 i en #3? Är ni nöjda med resultatet?
Vi skickade vår andra demo till Birdnest, sen efter ett tag ringde Stephan & frågade om vi ville medverka på 3 i en #3 & på den vägen är det. Vi är väl nöjda med vårat bidrag men man tycker ju alltid att man gör bättre & bättre låtar, och ju mer man spelar låtarna så tröttnar man på dem. Ljudet hade kunnat vara bättre men vi är nöjda med resultatet.

Vad diggar ni Hylands hörna & Gorilla-killarna?
Hylands hörna är jävligt tajta. Båda banden är helt okej, men det är ju inte precis den musiken man lyssnar på.

Varför sjunger ni på svenska, när ni spelar new school hardcore?
För att vi vill & det känns naturligt att sjunga på sitt modersmål som är det språk man behärskar bäst. Om man verkligen vill få ut sin åsikt så är det ju lättast att skriva på sitt modersmål.

Vad handlar texterna om?
Skendemokrati handlar om hur man alltid hör att alla ska ha samma chans & att om du föds rik eller fattig inte spelar någon roll. Och politikerna sitter & snackar om frihet, demokrati & jämlikhet, men de offrar ingenting för att få jämlikhet utan de sitter där med sina feta löner & det enda de ger folket är tomma löften & ord.
Hårt mot hårt är om att vi har det värre nu än vad generationen innan oss men ändå ser dem ner på oss för att vi protesterar precis som de själva gjorde när de var unga. De har blivit en del av etablissemanget som de själva kämpade mot när de var unga.
Identitetskris om trendnissar.

Hur många demosar har ni gjort?
2 st.

Influenser & sidoprojekt?
Vi influeras av den musik vi lyssnar på. Vi säger väl inte att nu ska vi låta som det & det bandet, utan det faller sig rätt naturligt att vi influeras av det vi lyssnar på t.ex. Agnostic Front, Integrity, Svart snö, Cro-Mags etc. Men all kraft för att orka spela hämtar vi av den heliga treenigheten som vi har gömt i ett hemligt tempel.
Sidoprojekt: (Obs! Alla är ej seriösa)
Phille: sjunger även i grindbandet Anal Torture
Charlie: spelar gitarr i kängbandet Knüller.
Robban: sjunger i Knüller & Premium (r.i.p.)
Andreas: spelar bas i Anal Torture & Premium
Rasmus: spelar trummor i Anal Torture, Knüller & Premium.

Berätta om den heliga treenigheten ni i Amok lever för!
“Den heliga treenigheten” är snus, porrfilm och folköl, och det är av denna magiska blandning, som har rötter ända tillbaka till gamla Grekland, som vi får vår energi & kraft av.

Vad finns det för matnyttigt i Lund, förutom ett universitet? Lund = Sveriges popstad!
Vi har Matex där man kan köpa ett flak folle för 98 kr och vi har Citylivs där man kan hyra en porris för 10 kr & sen har vi Zigge’s där en dosa kostar 13 kr. Om du menar band, så har vi Satanic surfers, Loosegoats, Snifter, Åbi One Kanobi, Outbreak (r.i.p.), Don’t Bail, Converge, Stench och några till.
Sveriges popstad… suck, pust, stön!!!

Vad händer med Amok i framtiden?
Vi håller på med en massa nytt material & vi ska nog in i studion efter sommaren & spela in en promo-tape som vi ska skicka runt lite. Annars ska vi försöka komma ut & spela så mycket som möjligt.

Nu får ni tacka mig för intervjun och hälsa till alla era släktingar…
Tack för intervjun. Boka oss, vi kommer för reseersättning & ett flak folköl & rockar loss även ett gäng döv-blinda pensionärer. Köp även 3 i en #3 & Really Fast vol. 10.

Amok
c/o Robban Mathiasson
Uardavägen 38 A
224 71 Lund
Tel: 046 / 135509