I en studio som är till bristningsgränsen fylld med kontrollbord. syntar, högtalare och pizzakartonger träffar jag Paul Rein, killen som efter sju singlar och en LP äntligen fått det genombrott han så väl förtjänat. Alltihopa började hemma i pojkrummet i Bålsta utanför Stockholm där Paul växte upp.
— Jag kallade mitt rum för “Tipi Studio” och där inne satt jag och sjöng in låtar på min lilla bandspelare och sedan sålde jag kassetterna till kompisar i skolan, berättar Paul och skrattar till vid minnet. Men han har inte alltid varit soloartist.
— För tre år sedan var jag med i en grupp som hette Effect, och vi släppte en singel producerad av Lasse Lindbom. Det lät som Freestyle och Bruce Springsteen på samma gång så den sålde inte värst bra, säger Paul och skrattar återigen så att möblemanget vibrerar.

Det finns alltid en rolig historia eller en kul kommentar i bakhuvudet på honom, men det finns också en annan sida av Paul, den allvarliga sidan som reagerar på orättvisor, som alltid ställer upp för sina vänner och bryr sig om.
— Men det betyder inte att jag går omkring med butter min och grubblar hela dagarna utan jag anser mig vara en glad prick.

Visst är Paul en glad prick och en hårt satsande sådan, för vid sidan av sitt eget musicerande producerar han andra grupper som t ex Girls.
— Men det är roligast att skriva och spela själv.

Paul har turnerat flitigt i flera år och i somras blev det över 50 spelningar.
— Jobbigt, men hela tiden fruktansvärt kul!

— Årets sommarturné börjar den 5 juni och sedan åker jag och mina musiker Nicci Wallin, Micke Nilsson och Nasty Medin runt i Sverige hela sommaren.
På den lilla fritiden Paul har föredrar han hemmets lugna vrå före disco och nöjesliv.