Tjejgrupper är någonting som är mycket ovanligt i vårt avlånga land. I alla fall bra och seriöst satsande såna. Aphrodite tillhör ett av de trevliga undantagen, de har till och med lyckats med den ovanliga företeelsen att bli tagna på allvar av sina manliga kolleger i branschen. Bandet består av fem tjejer i 22—24-årsåldern från Stockholm som spelar tuff och ösig hårdrock.
— Att det blev just hårdrock föll sig helt naturligt för oss, säger gruppens trummis Martina Axén till Tracks.
— När jag var i nioårsåldern började jag liksom alla andra ungar att lyssna på Sweet, Suzie Quatro och Status Quo. Det var då drömmen om att få spela själv föddes. Jag började med att spela piano men tröttnade snart på det. Jag provade på en hel massa olika instrument innan jag fastnade för trummor. Min brorsa spelade trummor så de fanns alltid tillgängliga även för mig.

De båda gitarristerna Mia Landberg och Flavia Canel och basisten Marianne Hall känner varandra sedan många år tillbaks. Efter en del turer bestämde de sig för att sluta spela punk i början av åttiotalet, och i stället satsa på ett hårdrocksband. De satte ut annonser efter en trummis och det var så Martina kom med i gruppen. Aphrodite var fött. Tjejerna repade stenhårt under all sin lediga tid och spelade mycket på fritidsgårdarna runt om i Stockholm. På den tiden var det Mia Landberg som höll i sångmicken. Det gjorde hon ända tills för ett par år sen då bandet beslöt sig för att ta in en ny sångerska och låta Mia inrikta sig uteslutande på gitarrspelet. Malin Ekholm kom i kontakt med Aphrodite och började sjunga med dem.

Det var i den vevan det riktiga allvaret började. Aphrodite tillbringade all sin tid med att repa och skriva nya låtar.
— Efter mycket om och men fick vi äntligen vårt efterlängtade skivkontrakt, berättar Martina vidare. Det betyder att vi knappt har spelat ute alls det senaste året. Det har helt enkelt inte funnits tid till det mellan repen och studioarbetena.

Aphrodites debut, en mini-LP är nu klar och ligger sedan en tid ute på skivdiskarna. Vad händer nu närmast för tjejerna i Aphrodite?
— Vi har material till massor av skivor, säger Martina glatt.
— Men just nu vill vi bara ut och spela live. Vi längtar allihopa efter att få stå på scen igen!