AC/DC-fans har det alltid funnits gott om i Sverige. För ungefär tre år sen satt två av dem i Stockholmsförorten Sätra och lyssnade på plattor. En av dessa två är den inte helt okända Nalle Påhlsson, killen som numera jobbar som studiomusiker åt artister som Tone Norum, Paul Rein och Niclas Wahlgren.

Nalle kom med den briljanta iden att samla ihop ett gäng och repetera in några covers. Nalle och basisten Jim raggade ihop några killar som spelade. De träffades i replokalen några gånger, övade in AC/DC:s bästa låtar och sen var det bara ut och köra.

Efter några spelningar hemma i förorten hörde även större klubbar och danshak av sig. AB/CD blev snabbt jättepoppis. Alla ville se de fem galningarna springa omkring på scenen och göra perfekta AC/DC-imitationer.
— Det är viktigt att påpeka att vi aldrig skulle drömma om att göra parodi på AC/DC, säger Nalle bestämt då TRACKS träffar honom över en hamburgare. Vi älskar AC/DC över allt annat på jorden. Vi ser det här som en hyllning till dem!

Det gick alltså bra för AB/CD nästan från början. De tryckte upp egna tröjor och folk stod gärna i kö utanför konsertlokalerna för att se dem live. Det är bara glada miner när Benke “Bengus” Ljungberger, Micke “Braijan” Hujanen, Jim “Clim” Gustavsson, Janne “Rajmon Left” Perning och Nalle “Nalcom” Påhlsson står på scen. Alla åskådare ler fånigt över att gå höra AC/DC nästan i original.
— Det är så roligt, för vi FÅR ju låta som AC/DC, fortsätter Nalle och tar en stor tugga av sin Big Mac. Vi behöver inte gå omkring och låtsas att vi har en “egen stil” och att “vi i vårt band har inga förebilder” som många andra grupper gör.

För en tid sedan jobbade Nalle i skivstudion tillsammans med Style. De samtalade och kom av en händelse in på AB/CD. Christer Sandelin tyckte idén var helrolig och han bad Nalle ta med taper på låtarna. Nalle hade vid den tidpunkten också själv jobbat fram ett antal låtar med typisk AC/DC-touch. Alla som lyssnade på låtarna skrattade och sa:
— Kul, det här borde ni spela in en platta på. Och så blev det. Mini-LP:n “Victim Of Rock” är klar och ligger sedan en tid på skivdiskarna.

Egentligen är det en slump att det gick så här bra för oss, säger Nalle. Vi skulle allihop vilja ut och spela live med AB/CD över hela Sverige, men det finns helt enkelt inte tid till det. Jag och Janne (trummisen) ska strax ut på turné med Tone och sen fortsätter vi med folkparksjobb hela sommaren. De andra tre i bandet har också andra jobb vid sidan av AB/CD.
— Men vi tänker inte lägga av vårt kära hobbyband för det, säger Nalle leende. Om det faller sig rätt skulle det vara roligt att spela in fler plattor och kanske få framträda i radio och teve. Men det får framtiden utvisa.