Man måste nog säga att Visitors är det bästa som hänt svensk musik på länge, mycket länge. De gör låtar i internationell stil med mycket finess och härliga melodislingor.

Att Visitors består av två svenska killar kanske du redan kände till, men sen då? Vad vet vi om dessa två till synes tysta och tillbakadragna killar bakom det småmystiska namnet Visitors? Inte mycket.
Just därför tyckte TRACKS att det var dags för Göran Danielsson och Svante Persson att “släppa loss” och berätta vilka de är och varför.
— Ja, Svante spelar alla keyboards och jag sjunger, säger duons ena halva Göran blygsamt, då killarna hälsar på hos tidningsredaktionen. Och så skriver vi alla låtar tillsammans…

Men Visitors är ju en relativt ny sammansättning och så duktiga som ni är måste ni ju ha hållit på ett tag! Vad gjorde ni innan ni började jobba med Visitors?
— Jag har försörjt mig som musiker i flera år, berättar Svante, och jag har kompat flera av de stora svenska artisterna.

Svante verkar nästan lite besvärad över att prata om sig själv och han säger att han tycker om att hålla sig lite i bakgrunden.
Han berättar också att tiden som kompmusiker har lärt honom branschens avigsidor och han har stor distans till sitt jobb. Svante varken ser ut eller känner sig som en popstjärna. Och det gör inte Göran heller.
— Jag umgås inte ens i musikerkretsar, säger Göran. Ända tills alldeles nyligen hade jag musiken som en hobby och ett annat fast jobb som huvudsysselsättning. Men jag har alltid varit hemskt intresserad av musik. Det var artister som Tom Jones, Elton John och Supertramp som väckte mitt popintresse och som inspirerade mig till att börja spela själv. Ja, jag spelar piano till husbehov men annars sjunger jag bara.
— Jag började min musikaliska bana med att spela piano när jag var fem—sex år, berättar Svante på sitt vanliga försynta sätt. Fast då var det musikskolans pianobok som gällde. Och när jag var i femtonårsåldern började jag spela med i olika band.
Apropå band, varför är ni bara två i gruppen?
— Vi tycker det känns bäst så, säger Göran. Svante och jag jobbar så bra ihop och det skulle nog bara kännas som det var för många kockar i köket om vi vore fler.

Svante och Göran träffades genom gemensamma bekanta och de upptäckte snart att de hade samma idéer när det gällde musik. Och varför försitta några chanser, så de började jobba ihop. Samarbetet mellan de två funkar fint och de vill inte ha fler i gruppen som ska vara med och bestämma. Och om de ska ut och turnera i framtiden vill de ha möjligheten att välja ut de musiker de vill ha (= de bästa).
— Det är klart att vi ska ut och spela live, säger Svante bestämt, men först vill vi ha två LP-skivor i bagaget. Vi har inte så bråttom, Visitors är ju inget tillfälligt projekt. Vi har skrivit kontrakt på minst tre LP-skivor och som det är nu tycker vi att låtskrivandet är det allra roligaste.
Ja, Visitorskillarna verkar verkligen vara i toppform när det gäller att skriva låtar som hamnar på topplistorna. Och det är knappast någon risk att vi glömmer bort dem mellan varven. Svante Persson och Göran Danielsson har nämligen en himla massa låtidéer klara redan så det lär nog inte dröja innan nästa LP också ligger på skivdiskarna!