Bilen rullar sakta nedför den regnvåta grusvägen. Genom den vänstra sidorutan har man en storslagen utsikt över en skogsomgärdad vik. Den lugna ytan ger ett intryck av ensamhet och stillhet, trots att det ligger ett stort köpcentrum på bara några minuters gångväg från platsen. Den mörka skogen och de förvridna trästockarna som ligger mellan klippblocken i vattenbrynet gör att man känner sig förflyttad till John Bauers klassiska sagovärld, bebodd av älvor och troll.

Uppe på en liten höjd ovanför viken ligger ett vackert hus som ser ut att vara importerat från de österrikiska alperna. En robust balkong löper runt husets hela övervåning, och gissningsvis ger den en utmärkt plats att sitta och kika på skogen och pippifåglarna ifrån.

I huset bor systrarna Inga-Lill och Susanne Päivärinta, tillsammans med sina föräldrar, sin bror, två katter och hundarna Pim och Pam.
Trots att tjejerna släppt en LP och ett flertal singlar är det många som inte vet vilka de är, men deras låtar har säkert alla hört någon gång. För visst känner du igen låttitlar som “Sommar i natt” och “Samma tid, samma plats”?

De heter alltså Inga-Lill och Susanne och är 21 respektive 23 år gamla. Sina första stapplande steg i musikbranschen tog de i 3–5-årsåldern tillsammans med pappa Pavo, som också är musiker. De stod och skakade på marackas och tamburiner när han spelade vid olika evenemang.
För fyra år sedan gav sig systrarna in i musikbranschen på “riktigt” genom att köra i bandet Sussies orkester. Där slutade de efter två år, och släppte sin första singel, “Sommar i natt”, vilken följdes av LP:n “Lili & Sussie”.

Systrarna skriver en del av sitt material själva, men de gör gärna andras låtar också.
— I showen har vi blandat vårt eget material med andra låtskrivares, förklarar Sussie och kliar Pam bakom öronen.
De svenska folkparkerna och discoteken har nästan blivit ett andra hem för Lili och Sussie. De är nästan ständigt ute på turnéer av olika slag, från singback-shower på discotek till folkparksgig med kompband. Skall man räkna folkparksturnéerna blir årets “parksväng” den tredje, och i skrivande stund är 25 spelningar inbokade för Lili, Sussie och deras kompband, där trummande brorsan Totte ingår.

Skulle du inte se någon av spelningarna under “The Dance Romance Tour” i sommar, kan du se fram emot hösten. Då visas de nya avsnitten av Per Dunsö och Ola Ströms familjeserie Solstollarna där Lili och Sussie skall gästspela.

Kastar man ett öga ännu längre in i framtidens kristallkula upptäcker man att de skall medverka i en ny ungdomsfilm! Den är gjord av en del av människorna bakom filmen “Om kärlek”, och Lili och Sussie skall bidra med tre låtar till soundtracket, och också framföra dem i filmen.
— En av låtarna heter “Bara du och jag”. Eventuellt blir det vår nästa singel. Vilken låt det än blir så släpps 45:an i september.
Vid sidan av allt arbetet här i Sverige åker de runt i resten av Europa för att träffa journalister och medverka i TV- och radioshower. Bland annat har de uppträtt i Sky Channel och i Belgiens största popshow som sågs av uppemot 10 miljoner tittare!!
Lili och Sussie sliter hårt för att lyckas, men när de är hemma tar de det lugnt.
Ofta blir det långa promenader med hundarna eller en sväng i motorbåten.
Fast de är sällan hemma …