Han bara tjatar, och tjatar.
Överallt finns han där; i duschen, i joggingspåret och i radion. Mannen som kallar sig Orup, och ständigt undrar;
— ÄR DU REDO?? JAG ÄR REDO! Är du redo för en sammanstötning?
Melodin kittlar en på tungan och påminner om sin existens. Efter ett samtal med Orups skivbolag har en mötesplats med him self, Thomas Eriksson som han egentligen heter, bestämts. Det visar sig vara en 28-åring som inte tar musiken på fullt allvar. Han vill snarare likna den med en konsumtionsvara.
— Jag vill se musiken som en slags konst, säger Orup. Har alltid varit förtjust i hitlist-musik. Sådan musik som är som en serietidning eller en påse godis. Jättegott ett tag, men som det är lätt att få för mycket av.
Vilka känslor Orups egna lättrallade låtar framkallar hos lyssnaren vet han inte.
— Jag kan inte ens välja ut en tänkbar låt till ny singel, påstår han och skrattar. Det är jättesvårt att uttala sig om sin egen musik. Istället får jag använda mig av folk jag litar på, bl a producenten Anders Glenmark, till att välja ut låtar för örat och i skivsamlingen!!!

Orup är en flitig låtskrivare. Under den period på åtta månader om året han ägnar sig åt att skriva låtar gör han i snitt en låt i veckan.
— Alla låtskrivare har olika sätt att skriva på.
Egentligen finns det bara två olika metoder. En del gör så att dom jobbar med en låt väldigt länge och är ganska säker på att det blir bra. Dom gör kanske tio låtar, och använder sig av alla. Jag skriver väldigt snabbt och väldigt ofta. Gör kanske ett femtiotal men rensar bort hälften med en gång. Jag kan inte plocka bort vissa delar och sammanfoga dom med en annan. Skulle vilja kunna göra det, men har jag gjort en låt kan jag inte börja ändra i den. Eftersom jag blir så snabbt less på den.

Orup är noga med att markera att singeln “Är du redo” är ett första steg i karriären. Tidigare har han jobbat med Cia Berg, i båda grupperna Ubangi och Thereisno Orchestra. Gjorde också signaturmelodin “Television —en trevlig television” till Måns Herngrens TV program “Tutti Frutti”. Han är inte rädd för att misslyckas med singeln “Är du redo”, och inte nästa heller.
— Folk glömmer en misslyckad grej efter några månader, säger Orup och låter inte det minsta bekymrad.
Visst vill han bli ett etablerat namn. Då är baktanken i första hand att han skulle kunna ge ut skivor i en snabbare takt än vad han har möjlighet till nu.
— Jag älskar att hålla på och göra låtar och sjunga. Att själv kunna bestämma att nu ska jag ha dom kläderna på scen och göra dom dansstegen. Och att få sätta på sig löjliga kläder och gå på fotosessioner. Det är ju det som är charmen med detta jobbet.
— Tänk bara, att ha möjligheten att kunna få skriva en låt om att äta pasta, säger han medan han kastar en blick runtomkring oss där vi sitter på en matservering.

Till skillnad mot dom flesta som växte upp på sextiotalet, hatar Orup sextiotalsmusiken. För att inte tala om hur övervärderade han tycker Beatles är.
— Förstår inte varför folk kallar Beatles de bästa! OK, medger han, de har kanske varit bäst. De har påverkat så många människor. Några grejor som dom har gjort har varit väldigt bra. Men i mina öron är dom absolut inte bäst.
Inspirationskällan för Orup är istället discomusik.
— 70-tals disco är min stora passion här i livet. Jag tycker om det rytmiska och dansanta i den musiken. Att få göra en platta med enbart den typen av musik är en dröm.

I sommar kan du se och höra upphovsmannen till “Är du redo” live. Då kommer Orup med premiär den 17 juli att turnera Sverige runt tillsammans med Roxette, Ratata och Eva Dahlgren.