Låter namnet Dag Taylor bekant? Det borde det göra eftersom Dag är en av Sveriges mer kända och duktiga dansare. Han har bl a jobbat med Surprise Sisters, Lill-Babs, olika musikaler och ett otal TV- och discoshower. Alltihopa började när filmen “Saturday Night Fever” hade premiär på de svenska biograferna, och en aldrig tidigare skådad dans och discofeber bröt ut i landet.
— På den tiden spelade jag basket i ett av Sveriges bästa ungdomslag. Det gick väldigt bra för mig där, men så upptäckte jag dansen, berättar Dag. Dag lade basketskorna på hyllan och kastade sig ut på discotekens dansgolv. En dag pratade han med två kompisar som vunnit en danstävling. De hade planer på att sätta ihop en dansgrupp och undrade om den då 16-åriga Dag ville vara med. Det ville han. Efter ett par år i Hotcakes, som gruppen kallades, fick han en förfrågan från koreografen Mairo Burdette om han inte var intresserad av engagemang i en större show.
— Jag tackade ja med en gång. Dag började ta danslektioner för att bli ännu bättre, och han blev snart en eftertraktad dansare.

Efter ett musikal-jobb kände han att det var dags och pröva något nytt. Något han inte hade gjort förut, men som ändå låg i samma bransch.
— Det var då jag började sjunga, och tillsammans med ett par kompisar som är musiker började jag skriva låtar. Vi skrev ett femtontal bitar som nästan alla var anpassade till den dansshow jag börjat planera. Den 13 april i år hade showen premiär under namnet “The Baby Tour-87” Namnet passade bra eftersom Dag precis blivit pappa till en liten pojke. Dag och hans hand turnerade i drygt två månader med showen.
— Jag hade turen att få jobba med begåvade musiker under turnén, vilket kändes skönt. Under tiden spelade Dag in ett par demotaper.

Två skivbolag är intresserade av att jobba med honom, men ännu har inget kontrakt skrivits.
— Jag hoppas hinna få ut en singel nu i sommar. Det kommer inte att vara samma typ av låtar som i showen, men hur det skall låta har jag inte bestämt. Vilket sound Dag än kommer att bestämma sig för åker han garanterat ut på turné i höst.
— Jag skall satsa på dansen och sången parallellt i framtiden, säger han avslutningsvis. Till han ger sig ut på vägarna igen kommer han att tillbringa så mycket tid som möjligt med sin lilla son. Små bebisar byter som bekant inte blöjor själva…