Nu kan det avslöjas!
Från och med i sommar är Barbie inte en “henom” utan en Han!
Inte en alldeles vanlig “Han” förstås — men en tydlig och klar som kommer att synas på scener på video och höras på skiva och inte bara i Sverige heller…
— Egentligen har det väl legat i luften ett bra tag, berättar Barbie (eller Barby) för TRACKS.
— Från början höll jag mig på den “hemliga” kanten rätt och slätt för att det var en kul grej. Jag lekte hela tiden. Det var lite kul att se reaktionen både från killar och tjejer. En del visste faktiskt inte om jag var kille eller tjej och en del tyckte väl att det var himla bra gjort det jag höll på med!
— Till slut började folk känna igen mig, rent civilt alltså, och då blev det ju svårare och svårare att göra showerna så hemliga som tanken från början var.

Barby (jag tänker skriva det så, är han en kille så är han!) är mycket nära vän med sina producenter Secret Service och med dem reste han till Paris.
— Jättekonstigt egentligen. Jag gjorde ju succé fast jag gillade inte Paris så värst. Barby funderar. Det kan ju bero på att jag inte förstod språket men det bekom inte parisarna det minsta! De älskar såna här shower rakt av verkar det som! Men Secret Service började anse Barbys röst så pass hållbar att han borde kunna spela in skivor med oförvanskad stämma.

Så föddes “Barbie Goes Around The World” — och nu började det hända saker. Franska skivbolag hörde av sig och rätt som det var hade Barby ett franskt skivkontrakt! Och nu kommer Barby att synas och höras i lite andra sammanhang. Utomlands, på skiva, rappande, på svenska, på engelska, i Sverige och i Frankrike — var ska det sluta?
— Vet inte, fnissar Barby lite hemlighetsfullt. Jag har ju inte älskat att sjunga, det var därför jag började mima så här som folk känner mig. Men nu får jag ju göra det ändå och det är inte så farligt.
— Jag kommer nog att försöka fortsätta göra det jag gör. Skriva låtar (det har han alltid gjort och med stor framgång) och bygga upp en bra bas med låtar som säljer bra så att jag får råd att fortsätta experimentera och leka för det måste jag hålla på med.