Det var ett glatt stojande gäng som TRACKS mötte en solig dag för några veckor sedan. Ben Marlene, Pelle Pop, Yvonne och Susanne följde glatt med ut i en Stockholmspark för att bli fotograferade. Ben som gillar att pellejönsa sig och hitta på galna upptåg, bestämde sig genast för att klättra upp på en klipphylla i bergväggen.
— Om vi står här kan du väl ta kort!?, ropade han ivrigt och lurar därefter de andra tre att klättra efter.

Trance Dance gillar att klättra även när de inte har några berg i närheten. Speciellt förtjusta är de i att klättra på topplistorna. Det går väldigt bra för Trance Dance både i Sverige och utomlands. Deras låtar spelas ofta både på radion och på discoteken.

Efter en stunds bergsklättring under mycket fniss och skratt tackar Pelle, Yvonne och Susanne för sig och ger sig iväg på andra viktiga ärenden. Ben och jag förflyttar oss in i kvarterets pizzeria för att få något ätbart i oss och för att få en lugn pratstund för oss själva.
— Jag har alltid varit mycket intresserad av musik, säger Ben medan vi väntar på vår mat. Jag började lyssna på grupper som Sweet, Gary Glitter och T Rex. Fast det dröjde ganska länge innan jag började spela själv. När jag var sju år fick jag en gammal elgitarr av min morfar. Tyvärr tänkte jag aldrig på att jag kunde spela på den, jag använde gitarren till en massa andra saker i stället. Den passade väldigt bra som tennisracket till exempel.

— Jag hade inga som helst planer på att bli musiker, fortsätter Ben och hugger in på sin salladstallrik. Jag satsade allt på att bli fotbollsproffs. Jag var faktiskt riktigt duktig ett tag. Men så kom jag på att man fick mer tjejer om man lirar i rockband. Därför började jag intressera mig för musik på allvar när jag var i sextonårsåldern.
Ben skrattar och säger sedan att han skämtar. Nej, det är inte enbart för tjejernas skull han spelar musik. Trots det har hans dröm gått i uppfyllelse. Tjejerna tycker att han är jätteläcker men det är inte värre än att han fortfarande kan åka buss och tunnelbana utan att bli påhoppad av brudar hela tiden.
— Ibland kommer det fram tjejer som vill prata lite grann men oftast tittar folk bara.
Det är nog bäst att Ben, Pelle, Yvonne och Susanne passar på att vara anonyma så länge de kan.

I Sverige känner de flesta igen dem eftersom de medverkat i TV och spelat i parkerna hela våren. Den omfattande turnén slutar i dagarna men för den skull är inte arbetet över.
— Direkt efter midsommar ska vi in i studio för att börja inspelningarna av nya plattan som förhoppningsvis kommer att släppas i oktober. Material är det inga problem med. Jag är expert på att spruta ur mig låtar. En gång skrev jag faktiskt 53 låtar på två månader, så nog finns det LP-material alltid.