Har ni tänkt på en sak? Att det är de svenska guldlockspojkarna som är på modet världen över just nu. Den som innehar titeln Sveriges populäraste kille är förstås Joey Tempest.

Han får engelskor, japanskor, fransyskor, kineser, amerikanskor, ja, kort och gott alla tjejer på fall. När han står bakom mikrofonen och kastar med barret, då är det klippt. Ja, inte håret alltså utan för tjejerna som faller likt käglor framför scenen. Men det skulle vara orättvist och påstå att det bara är Joeys hår som gjort Europe till ett av världens just nu största rockband. Det är naturligtvis det fantastiska låtmaterialet och de enskilda medlemmarnas musikaliska insatser som fört dem till toppen. Att påstå någon annat vore lögn.

Europe gör succé var de än drar fram på vårt runda klot, och inget svenskt band har rönt sådana framgångar internationellt sedan ABBAs storhetstid, och inte ens de lyckades så bra som Europe. Som bekant är det Joey som står för det mesta låtmaterialet och det är han som figurerar mest i tidningar och intervjuer. Han är idol inte bara för svenska ungdomar utan för tonåringar världen över. Joey är kung bland hårdrockarna!