Nyköping har fått sina egna hjältar. Guardian Angels har lämnat ett första avtryck av melodiös, välproducerad, influerad rock à la Europe efter sig. Någon skulle kanske påstå att dom försöker sälja sig, och tycka att det låter smörigt. Men det bekymrar inte Guardian Angels det minsta.
— Vi skulle inte ha något emot att bli ett hitband, säger Dennis Kammeborn i Guardian Angels. Varför inte, det är ju den typ av musik som vi själva lyssnar på.

För ett år sedan vann gänget dvs Freddie Franciz (sång), Anton Solli (gitarr), Thomas Anderberg (keyboard), Lasse Lekberg (bas) och Dennis Kammeborn (trummor) Pop -86. En tävling som bl a skivbolaget Sonet var med och arrangerade. Kontakten med Sonet innebar att debutsingeln “Every Piece Of You” kom till.

— Vi bestämde oss för att ta det lugnt när vi hade vunnit Pop -86, och inte stressa fram något. De första grunderna som vi spelade in till “Every Piece Of You” lät inte riktigt bra, berättar Dennis. Men vi började få ont om tid.
Detta hände ungefär samtidigt som Ola “Secret Service” Håkansson åkte till Frankrike på Mediamässan. Där träffade han skivbolagsfolk från hela världen. Ola passade på att kolla om det fanns något intresse för Guardian Angels internationellt. Responsen från branschfolket var en tillräcklig vitamininjektion för att Sonet skulle känna sig tillfredsställda.

Producenter på Guardian Angels första singel var Ola Håkansson och Tommy “Easy Action” Nilsson.
— Vi har verkligen fått jättemycket hjälp av Tommy. Han kom ner till Nyköping och var med oss i replokalen.

För några år sedan innan Europe slog igenom i Sverige ansågs det smörigt att spela den typ av rock som Europe och Guardian Angels gör.
— Det är fortfarande lite fult att sjunga på engelska också, säger Dennis och medger att han gillar Europe.
— Dom har ju kämpat så länge för att nå sitt drömmål.

Du låter så snäll, så här på telefon. Kan det verkligen vara bra för imagen? frågar jag halvt på skämt, halvt på allvar.
— Alla imagetankar har Tommy Nilsson tagit ur oss. säger Dennis. Han berättade för oss om branschens avigsidor. Och från hans tid som soloartist i Paris…

Guardian Angels är inget stort namn. Inte ännu. Men ambitionerna och viljan finns där.
— Vi ska ge allt, säger Dennis åtskilliga gånger under samtalet.
Det låter onekligen bekant. De flesta band brukar vara otroligt ambitiösa och framåt. Vad som trots allt gör att jag är beredd att tro på Dennis ord är att Guardian Angels har funnit det rätta receptet när det gäller att skriva hitrock. Debutsingeln “Every Piece Of You” är bara en försmak på vad som kommer att hända härnäst.
Hemma i replokalen i Nyköping växer högen av demotaper och snart är det dags för nästa singel. Och skulle inte genombrottet komma då så jobbar Guardian Angels enträget vidare.
— En dag kommer det med stort D att hända!!, avslutar Dennis och låter mycket säker på sin sak.