Med en varsin kopp kaffe framför sig sitter två medlemmar från bandet Attaboy, Mats West, sång och Bärne Randulw, bas, på ett café i Stockholm. De pratar med varandra på en bred göteborgsdialekt om kvällen innan då de var och såg konserten med Prince.

Attaboy består av (förutom Mats West och Bärne Randulw) Kaj Zack, trummor och Peter Ljunggren, klaviatur. De förknippas ofta med bandet Strasse som de tidigare spelat med i. Strasse blev känt tack vare att de hade Midge Ure från Ultravox som producent. Men det är något som Attaboy inte vill prata om idag.
— Vi har aldrig haft något att göra med Midge Ure sedan vi startade bandet Attaboy, berättar Mats. Det enda gemensamma vi har med honom är att vi ligger på samma management. Att vi fått stämpeln “Ultravox komplexet” beror mycket på att det är pressen som har förstorat upp hela situationen mer än vad de borde ha gjort.

Det var i höstas som Attaboy slog igenom med låten “Land of Glory” och med Harpo som producent.
— Vi fick kontrakt på Wea Metronome och det var Hans Englund som förde oss samman med Harpo. Om sanningen ska fram hängde vårt skivkontrakt på om Harpo skulle gilla vår musik eller inte. Turligt nog gjorde han det. Harpo är en mycket duktig producent för han är bredare i sitt sätt att se på musik än vad Midge var när han producerade oss. När vi hade Midge som producent lät vårt sound som Ultravox. Vi vill ha ett eget sound som låter som Attaboy.

Om Attaboy har hittat sitt eget sound och kommit bort från Ultravox komplexet verkar tveksamt. Men Mats och Bärne påstår att de jobbar hårt med att skapa sig ett eget sound.

Efter deras genombrott med “Land of Glory” har Attaboy hunnit med en del TV-framträdanden, en mindre turné och en ny singel “Hungry Soul”.
— Det som inte har förändrats sedan vi började spela är att vi jobbar lika hårt idag som vi gjort tidigare innan vi slog igenom, berättar Mats. Det är något som är mycket viktigt att hela tiden se framåt och jobba stenhårt.

Attaboy jobbar nu på sin debut-LP som kommer i slutet av sommaren. LP:n kommer att släppas, inte bara i Sverige, utan i Norge och Danmark också.
— Innan vi släpper vårt debutalbum kommer vi att släppa en tredje singel, berättar Mats.
— Dessutom ska vi ut på en folkparksturné i sommar, lägger Bärne till. Det är något som vi verkligen ser fram emot och tycker att det ska bli kul eftersom vi aldrig har gjort någon folkparksturné tidigare.

När jag frågar var de andra två medlemmarna i bandet håller hus ser Mats och Bärne lite hemlighetsfulla ut. Men snart har jag luskat ur dem att Peter är kvar i Göteborg och att Kaj är i London och jobbar.
— Kaj är i London för att träffa engelska WEA och förhandla med en manager om att lansera oss i England, säger Mats.
Betyder det att Attaboy lämnar Sverige och satsar på en internationell karriär?
Grabbarna i bandet bara ler när jag frågar dem men de säger inget. Då kanske det lutar åt det hållet i alla fall.