Overdrive är:
Pelle Thuresson – sång
Kjell Jakobsson – gitarr
Janne Stark – gitarr
Kenth Eriksson – bas
Kentha Svensson – trummor

Och dom är beviset för att bra hårdrock nödvändigtvis inte måste komma från Stockholm. Dom är från den lilla metropolen Karlshamn, och har funnits sedan 1980.
Men Kjell och Kentha har spelat ihop i många fler år än så, och de har med sig en del influenser från de tidiga hårdrocksåren. Till skillnad från många andra hårdrockare, som varit med ett tag, tycker inte Kentha att det “var bättre förr”, han anser att hårdrocken har utvecklats och blivit bättre med åren.

OVERDRIVE är ett band som satsar hårt på att marknadsföra sig själva, det måste man göra om man ska komma någon vart, säger Janne. Man har bl.a. skickat runt demo-tapes till alla möjliga, och även, omöjliga skivbolag.
Ett av dom var Virgin, (just det, Sex Pistols gamla bolag) som visade intresse. Det bestämdes att Virgin skulle höra av sig, så skulle grabbarna komma över och provspela, men inget hände. Efter en tid hörde Overdrive själva av sig, men det hela rann trots det ut i sanden.
Men man har varit över och spelat i England i andra sammanhang, och också lärt känna en del killar i engelska grupper, bl.a. i “Mercyful Fate” och “Tygers of Pan Tang”. Det var också meningen att OVERDRIVE skulle varit förband åt Tygers när dom skulle kommit hit. Men den turnén blev inställd, eftersom Phil “Lizzy” Lynnot och hans grabbar snodde Tygers gitarrist, J. Sykes.

Det första OVERDRIVE åstadkom på vinyl var en “5-track maxi Ep”. Den bekostade de själva och pressade i 600 ex. Tyvärr syntes det inte att det var en hårdrocksplatta på omslaget och namnet, Reflexion, gav heller ingen vägledning om den saken.
Det var ett litet misstag, konstaterar grabbarna, men till LP:n, som släppts i dagarna har man rått bot på detta. Den heter Metal Attack och omslaget lyser det hårdrock om.
Metal Attack har dock inte gruppen behövt betala själva, dom lyckades nämligen få kontrakt med Planet Records. Idén från början var att ge ut ytterligare en “5-track”-historia, men det hela drog ut på tiden (inte OVERDRIVES fel dock), så när det väl blev dags tyckte både skivbolag och grupp att det var lika bra att satsa på en hel LP, på en gång.
Här i Sverige har de spelat en del ute, dock inte så mycket som de skulle kunnat gjort om de haft ett boknings-management. Utan ett sådant är det alltid svårt. Även i radio har deras musik spelats.

Metal Attack är en HM-vinyl med klass på, eftersom medlemmarna både gillar ny och gammal hårdrock blir deras musik mycket omväxlande, soundet är tämligen brittiskt. Undertecknad tycker sig nog notera en viss, om än avlägsen, likhet med Iron Maiden också.
Gruppens två stora låtskrivare är Kjell och Janne. Janne står också för de fantasifulla texterna, dom tål att lyssnas på.

Enligt bandet så har Planet Records stora förhoppningar om att kunna avyttra LP:n även i övriga Europa, främst i England och Tyskland. Se upp då Scorpions, för här kommer metall från Sverige (igen).