NO SECURITY
When the Gist is Sucked
CD
(Lost & Found)
G-ANX
Flashbacks
CD
(Sound Pollution)
RÖVSVETT
Fatal Farts
CD
(Birdnest)

En av fjolårets mest positiva trender var alla CD-återutgivningar av 80-talets svenska punk- och hardcoreband.
Här är tre av de bästa banden inom den tuffare genren. Av Eskilstunas No Security bjuds vi på 37 spår från diverse singlar och LP-skivor och det är verkligen gasen i botten från början till slut; kängcore av hög klass med Harris minst sagt spruckna stämma i förgrunden. Visst blir det lite mastigt med en hel CD på en gång, men i mindre portioner och spår som “Älskade USA“, “Säg nej” och “I’m Nothing” ger No Security en bra adrenalinkick.
Samma sak gäller Huskvarnas G-Anx. Här är det fråga om grindcore à la tidiga Napalm Death och inte heller här kan man svälja alla 25 låtarna i en enda munsbit. Men jag rekommenderar er att kolla upp plattan om ni njuter av vitt brus, smattrande trummor och avgrundssång. Redan i 80-talets mitt gjorde G-Anx detta bättre än vad många av dagens metallband presterar. Att de sedan skrev texter med vettigt innehåll gör inte saken sämre.
Sist men inte minst så esset i denna trio: Tranåshjältarna Rövsvett och deras suveräna 43-låtars CD Fatal Farts. Vad jag tycker om denna orkester kan ni närmare utröna i detta nummers artikel. Tvivlar ni bör kalasbitar som “Allah Allah“, “Brio min Brio“, “Kaffe” och “Snutar” övertyga er.
Komplettera sedan gärna med Krunchs samlings-CD och ni kan hålla grannarna vakna i många veckor framöver.

(Lost & Found records, Im Moore 8, 30167 Hannover, Tyskland)
(Sound Pollution records, P.O. Box 17742, Covington, KY 41017, USA)