COCA CAROLA
Läckert
CD
(Beat Butchers)
Dimmornas land
CDS
(Beat Butchers)

/Vi har tröttnat på hela skiten/ sjunger Coca Carola. Själv har jag inte tråkigt för en sekund.
Naturligtvis hänger det samman med att inte ha för höga förväntningar: Coca Carola är ju inga rock’n’roll-virtuoser, precis. Men de har de facto inte bara blivit jämnare på platta, de rattar självsäkert fram på en motorväg av små hits på båda dessa plattor.
Refränger har de alltid kunnat pussla ihop och här presenteras fler som kommer att ge inte fullt så mogen ungdom hesa halsar live; “Dimmornas land“, “Religioner“, “Moderater, byråkrater, ekonomer och fantomer” samt EP:ns helt akustiska (!) “Jag föddes naken 1965” och versionen av Stig Dagermans dagsvers “Gossen Franco” (tidigare gjord av Rolands Gosskör) är några.
Fortfarande gör Coca Carola också riffstark punkrock efter enklast tänkbara mall. Men nu lyser inte de hejdlösa plagiaten på 70-talshårdrocken igenom lika tydligt, och det fungerar till deras fördel. Bandets musik är i stället snubblande nära ren poppunk.
Detta är två plattor som enligt bandets utsago är gjorda med “många skratt, lite tjurighet, mycket jävulskap och en massa jävlaranamma”. Bland årets roligaste hittills är de också.

(Beat Butchers, Kungsholmsstrand 141, 112 48 Stockholm)