ROCKET 99
s/t
Starboy 74321 658032 (BM)
CD
***

Svängig, hårt skruvad indie-rock’n’roll signerad Rocket 99 — denna debuterande trio som skapar tidsenlig musik med udd och utan kompromisser.
Men de är inte gröngölingar på arenan. Från Nymphet Noodlers kommer basisten Jan Martens och trummisen Jesper Karlsson (var det förresten inte Nymphet som spelade, i princip, i bara mässingen i något TV-program för x antal år sedan?). Som sångare och frontfigur ser vi Andreas Byhlin som tidigare hade samma uppgift i Karlstads Singer.
Därmed är det inte direkt underligt att tankarna till en början fäster just vid Singer. Men nämnas bör att låtmaterialet här är betydligt starkare som helhet betraktat. Jag har däremot svårt att tro att de kommer att kunna breaka stort. Merparten av just den här typen av musik gör ju, beklagligt nog, väldigt sällan det. Kanske delvis för att inte bara Sverige formligen pumpat ur sig band av varierande kvalitet i genren de senaste åren. Men jag anser att Rocket 99 är ett av alla dessa som ändå behövs. Åtminstone för mig. Jag är nyfiken på att få se dem live så snart tillfälle ges.
Tomas Skogsberg, som tidigare jobbat med just Singer, men även Hellacopters, har producerat. Passande.