STARMARKET
#3: Your Style/Hands In Pockets/Head Off/Marrow Sucker/Hollow Mind
****½

När Ninni i SA #24 belönade detta Pite-bands debutdemo med fyra stjärnor avslutade hon med “detta lär inte vara det sista ni hör om Starmarket…”. En profetia som visar sig bli sann. Jag vet inte hur det är med er, men det här är musik som talar direkt till mig. Som får mig att fundera över hur mycket musik ändå betyder. Och berör.
Det är ju ändå bara pop. I det här fallet med bas i hardcore. Gitarrer som klättrar längs med versen i “Your Style”. Likt kärringen mot strömmen går rösten emot en massiv mur av oljud, ur vars sprickor melankoliska melodier letar sig fram. Mullrande, skenande pop som kan föra tankarna till Sugar.
— Ingen av oss har lyssnat på Sugar eller liknande, så jag vet inte varför många säger att vi låter som dem, snörvlar Fredrik Brändström förkylt genom telefonluren.
Han och Patrik Bergman delar på sång och låtskriveri.
Han sticker i alla fall inte under stol med att det är amerikanskt som gäller. Det är ju så i Norrland, kynnet skapar hårdare, kargare musik fylld av längtan och vemod.
Ett bra exempel är “Head Off”, som finns med på bandets första fullängds-CD som Dolores ger ut i slutet av april. Jag är vän av Popsicle och Bear Quartet i deras största stunder, men aldrig har de varit i närheten av något så rörande känsligt om utanförskap.
I sommar väntar medverkan på bland annat Emmaboda-festivalen och Trästock i Skellefteå. Fredrik lär få fullt upp, vid sidan av är han också basist i rosade Blithe.
— Men Starmarket prioriterar jag högst.
På ett ställe går texten “Oh, I’m cracked, feel like I’m broken“. Tro fan det. Det är jag med. Jag ljuger bara i kärlek, aldrig om kärlek.
JL meddelar att han önskar få tillbaka de kassetter jag själv inte vill behålla. Den här lämnar jag inte ifrån mig. Ni får bryta er in.