STEVEPOPS
Happy Happy Joy Joy
Ceilidh CEI 040 (Amigo) CD
***½

Redan 1992, när Stevepops hade rönt stor uppmärksamhet för sina båda magnifika demos, började ett album utlovas av Ceilidh. Det tog ända till nu innan vi fick det. Ändå finns all den pojkaktiga busigheten kvar. Säkerheten i utförandet, tajtheten och intresset att blanda in andra influenser än amerikansk hardcore-pop har ökat, men Stevepops låter fortfarande som en solig sommardag.
Ska-inslagen i “Favorite Cup Of Joe” är nytt för bandet, men är inte till deras fördel. Möjligtvis tjänar de som avbrott mot den speediga powerpopen. Den karaktäristiska stämsången sitter som gjuten, glädjen är uppenbar och överallt springer unga, nykyssta pojkar med skateboardbrädor under armarna.
Det vimlar av sommarhits, men i den hettan som nu råder, blir ett helt album nästan lite väl svettigt. Som singlar hade nära på varje låt förtjänat fyra stjärnor. Jag hoppas alltså att alla förstått att ni måste ha ett ex av “Happy Happy Joy Joy” hemma när ni spelar in era samlingskassetter till bilen, stranden, rockfestivalen eller var ni behagar befinna er.