PIGGY IN THE MIDDLE
Nicely Received In Germany: 25 Points/Things That I Must/Thinking About Thoughts I Have Fought/ The Acceptance/Suffering Of Two Ways
****½

Liebe Freunde! Kennen Sie Herr Doktor Böhm? Om inte finns här ett utmärkt tillfälle att lära känna honom. Han är nämligen den sammanhållande länken på numrets bästa demo. En kassett som med andan i halsen faktiskt uppenbarade sig några dagar efter deadline. Den fick komma med på nåder, och därmed var jag räddad från alla problem med att utse en “vinnare”. Västeråsarna Piggy In The Middle var helt enkelt självskrivna. Här finns nämligen spelglädje, humor, proffsighet inte minst, en utmärkt sångare — och allt detta mynnar automatiskt ut i en variation som verkligen är uppfriskande att höra.
Kassettinlägget säger att detta är den typ av “musik man inte kan avfärda med klichéer som ‘la-la-refränger’ och ‘gitarrbaserat’…”. Och avfärda är det sista jag tänker göra med “Nicely Received In Germany”. Dock kommer man inte ifrån att den till stor del bygger på ypperliga gitarrslingor och att bästa spåret, “Suffering Of Two Ways”, har läcker la-la-refräng…
Och det är alldeles ypperligt. Sådan klassisk musik som bara gjordes på sextiotalet (nästan bara i alla fall) och jag kan rent utav med glädje acceptera de nästan funkiga rytmerna i näst sista låten, “The Acceptance”.
Mest av allt slår dock mitt hjärta för den följsamma och mogna rösten, som så fördelaktigt skiljer sig från det stora flertalet “would-be-singers” som frontar så många “would-be-pop groups”.
Piggy In The Middle hoppas jag låter höra mer talas om sig.