EFTER ETT PAR ANGLOFILA inslag i de senaste numren är vi denna gång synnerligen stolta över att kunna presentera två av Sveriges just nu mest intressanta band utan skivkontrakt.
Först ut är Cranbury Sauce från Gävle, ett veritabelt fynd — ett av de allra största vi gjort! — i den gyllene popfåra som plöjdes upp av Beatles och Byrds, med sentida exponenter i Chemistry Set och MerryMakers.
“Going Home” finns med på deras första och hittills enda demo, som för övrigt innehåller en kanske ännu bättre låt, “Angeline”. Om vi säger att den ingalunda skulle ha fallit ur ramen på “Pet Sounds” förstår ni säkert själva… Men den kommer på en samlings-CD senare i höst, så köp den!
Tills dess kan ni läsa lite mer om Cranbury Sauce längre fram i tidningen.
King Here After däremot presenterade vi redan i förra numret — men innan vi upptäckte denna sublima Uppsala-combo var flexiutrymmet allaredan bokat. Eftersom de emellertid är så fenomenalt briljanta ville vi ändå låta er få chansen att avnjuta deras alldeles speciella form av popmusik.
“Vacuum” är ett av flera fina spår på KHA:s tredje och näst senaste demokassett, “The Miraculous Draught Of Fishing” (“det mirakulösa fiskedraget” minsann, kan det vara Flying Lure som åsyftas?). Inte heller i detta fall bjuder vi på gruppens allra yppersta opus (det heter “Unfortunate With Cars”), men däremot ett av få som över huvud taget gick att klämma in på en flexi — symfoni-rockare har som bekant en tendens att dra ut på låtlängden…
Men håll med om att “Vacuum” är underbart cool, med sin syntes av Cardiacs och det alldeles ofantligt ypperliga — ehuru skandalöst underskattade — amerikanska sjuttiotalsbandet Pavlov’s Dog.
Nu får vi se om den trogne SA-läsaren Andy Ross på Food Records i London äntligen får den lilla puff han behöver för att slutligen våga steget och signa King Here After. Eller varför inte Cranbury Sauce?