TERRORVISION
How To Make Friends And Influence People
Total Vegas 7243 8 29406 2 3 (EMI) CD
***

Som trogna läsare säkert känner till så händer det ibland att jag tillbringar sena söndagskvällar med att slänga några blickar på MTV:s “Headbanger’s Ball”. Och lika förvånad som jag blir över allt uselt som visas där med jämna mellanrum, lika förvånad blir jag då det ibland dyker upp något som jag helst av allt skulle sett placerat på bästa sändningstid och över huvud taget inte anser vara “riktig” hårdrock. Terrorvision är ett sådant band som med sin “Oblivion” fick mig att lyssna lite extra någon gång i våras. Denna “Oblivion” är nämligen en fabulös poplåt med rötter sprungna ur sandsträndernas surfpop. “Ooah, bap bap, ooah” är ju inte direkt en speciellt ofta återkommande nonsensrefräng bland övriga “Headbanger’s Ball”-grupper.
Terrorvision har förvisso tyngden och de skarpa gitarrerna, men de har också humor. Texterna visar på det stora hela att det är ett brittiskt band vi har att göra med, eftersom man får leta förgäves för att hitta något om lättfotade “babes” och starka drycker, som brukar vara kutym.
Till och med balladerna, “Middleman” och i synnerhet den ypperliga “Some People Say”, är helt och hållet godkända. Titeln på plattan torde således inte vara helt omöjlig.