GREEN
Couldn’t Bear To Be Special
Delicious Goldfish DGCD 004 (MD)
CD
****

Säg Lund och jag kommer osökt att tänka på Lunda-karnevalen och dess hejdlösa superispektakel. Därför glädjer det mig sannerligen att vissa ynglingar i denna sydsvenska universitetskommun har bättre saker för sig.
Green, till exempel, har den goda smaken att fylla sitt skafferi med såväl godis som marmelad och äppelpaj. Att de dessutom är väluppfostrade nog att dela med sig av dessa läckerheter får oss alla att buga och tacka. Poppigt och glatt rakt igenom, med undantag för “Children”, som gott kunde fått stå kvar bakom majzenamjölet och mogna lite till.
Det kan jag dock ha överseende med när jag glider omkring i växthusvärmen med min bil “Fritiof” i sommar. Hade bilrutorna gått att veva ner hade ni kunnat höra mig sjunga med i “My Special Apple Pie”. Högt! Redan efter första radiospelningen satt den där som ett envist plåster.
Jag uppsökte genast min enda lokala skivhandel med berättigande att kalla sig så. Omhändertog detta kanelspäckade lilla bakverk, gick hem och “tjejlyssnade” (som en manlig musiker och bekant uttryckte det). Om detta faktum berodde på att jag onekligen är just tjej, eller att “My Special Apple Pie” är närmast kriminellt bra låter jag härmed vara osagt. Varsågoda att smaka ni också. Gärna med en sabayonnesås till. Yummie yummie.